EKIP ŽELI DESET KANDIDATA: Kovijanić, Radunović, Boljević… - Volim Podgoricu

EKIP ŽELI DESET KANDIDATA: Kovijanić, Radunović, Boljević…

Skupštinskom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet stigle su prijave devet potencijalnih kandidata za imenovanje na funkciju predsjednika Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) i dva člana Savjeta, a deseta kandidatura, prema informacijama “Vijesti”, poslata je poštom i juče ujutro nije bila dostupna poslanicima.

Najveća novost je što je dosadašnji član Savjeta EKIP-a Branko Kovijanić izašao “na crtu” svom kolegi Zoranu Sekuliću, i kandidovao se zajedno sa njim za predsjednika Savjeta.

Dugogodišnji izvršni direktor EKIP-a Sekulić od prošle godine je voljom poslanika član Savjeta, a njegova “falinka” u susret predstojećom novom izboru, mogla bi biti činjenica da za oko tri-četiri godine stiče uslov za penzionisanje. Dosadašnji član Savjeta EKIP-a, u dva zakonom predviđena mandata, Kovijanić, inače blizak Socijaldemokratama, kao jedinu preostalu mogućnost imao je da se kandiduje za predsjednika.

Istom logikom, dosadašnji predsjednik Savjeta EKIP-a, u dva mandata, Šaleta Đurović predao je dokumenta i kandidovao se za člana.

Upitno je, međutim, da li su Kovijanić i Đurović, poslije dva mandata u Savjetu EKIP-a, uopšte imali pravo da se opet kandiduju. Član 5. Zakona o elektronskim komunikacijama (stav 4), inače, predviđa da se “predsjednik i članovi Savjeta imenuju na period od pet godina i ne mogu biti imenovani više od dva puta uzastopno”.

Đurović je u kratkom razgovoru “Vijestima”, prije 20-ak dana, rekao da ima zakonsku mogućnost da se kandiduje za člana Savjeta EKIP-a, jer novi zakon jasno pravi razliku i definiše predsjednika i člana Savjeta, ali i da još ne zna konačno hoće li se prijaviti, te da gleda ima li šta bolje na tržištu? Očigledno da Đurović, u međuvremenu, nije našao bolje radno mjesto na tržištu.

Za člana Savjeta EKIP-a, kako je to potvrdio “Vijestima”, Odboru za ekonomiju finansije i budžet podnio je i sudski vještak Predrag Boljević i to kao član NVO “Centar za zaštitu potrošača”. Ova NVO će prema informacijama “Vijesti” narednih dana pokušati da stupi u kontakt sa predstavnicima poslaničkih klubova u Skupštini i objasni im važnost da njihov član, kao predstavnik građana, bude u Savjetu EKIP-a.

Prijave skupštinskom Odboru za ekonomiju predali su i zaposleni u ekonomskom sektoru EKIP-u, inženjer Vladan Đukanović, koji je i ranije pokušavao da dobije funkciju više u ovoj instituciji, kao i inženjer Amir Molazećirović, zaposlen u sektoru za radio-frekvencije.

Prijavu je podnio Srđan Mihaljević, bivši pomoćnik ministra pomostva, saobraćaja i telekomunikacija, u vrijeme ministra Andrije Lompara, a kandidaturu je predao i Igor Vujačić.

Inženjerka iz sektora za elektronske mreže EKIP-a Dušanka Marković potvrdila je juče “Vijestima” da je prijavu u predviđenom roku tokom prošle sedmice skupštinskom odboru poslala poštom. Sa tim juče ujutro tokom zasjedanja Odbora još nijesu bili zvanično upoznati njegovi članovi.

Predsjedniku Savjeta EKIP-a Đuroviću sadašnji mandat ističe krajem decembra ove godine, kao i članovima Savjeta Aleksandru Mijaču i Branku Kovijaniću.

Skupštinski odbor će u narednom periodu odlučiti da li će, kao što je to bio slučaj prošle godine, biti neophodno poslanicima da prije sačinjavanja konačnog predloga za navedene funkcije u Savjetu EKIP-u obave kontrolno saslušanje kandidata ili ne.

“Nadam se da će pročitati reference”

Nikola Radunović, inženjer elektronike, široj javnosti poznat kao pjevač cetinjske grupe “Perper”, prijavio se na konkursu za Savjet EKIP-a. Za razliku od prije pet godina, kada njegova kandidatura nije prošla, Radunović je saopštio da je, u međuvremenu, dodao još jednu diplomu i doktorirao na Institutu za elektroniku i komunikacije Bečkog univerziteta.

“Očekujem da će pročitati prijavu, pogledati reference i odlučiti ko su kandidati sa najboljim iskusvom i znanjem”, objasnio je Radunović “Vijestima”

Ivaniševićeva je nova šefica sindikata EKIP-a 

Dubravka Ivanišević zaposlena u EKIP-u od juče je nova šefica Sindikata u ovoj instituciji. Ona je naslijedila dosadašnjeg predsjednika Elvisa Babačića.

Proteklih mjesec dana spekulisalo se da će i ona podnijeti dokumentaciju za konkurs i članstvo u Savjet EKIP-a, ali je od te namjere navodno odustala kada joj je dostavljeno mišljenje Agencije za sprečavanje korupcije da se može naći u potencijalnom konfliktu interesa jer joj je suprug Miroslav Ivanišević, bivši ministar finansija i kao funkcioner predsjednik odbora direktora državne kompanije Montenegro bonus.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com