,,GENIJE” BI DA GRADI VILU - Volim Podgoricu

,,GENIJE” BI DA GRADI VILU

Proslavljeni fudbaler i aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević zatražio je od budvanskog Sekretarijata za urbanizam urbanističko-tehničke uslove (UTU) za gradnju vile na Crvenoj glavici, nadomak Svetog Stefana.

Savićević se prije šest godina uknjižio kao vlasnik atraktivnog placa od 430 kvadrata, koji je urbanistički pokriven planskim dokumentom “Urbanistički projekat Crvena glavica“.

Crvena glavicaPredviđena ekskluzivna gradnja na Crvenoj glavici 

Upravo na tom dijelu budvanske rivijere, nekadašnjem šumskom pojasu, tokom protekle decenije nikle su ekskluzivne vile.

Sekretarijat je dužan da u roku od 30 dana izda UTU kojima će predočiti na koji način će se moći i šta graditi, odnosno dati upute za izradu idejnog projekta.

Cijeli pojas Crvene glavice planiran za razvoj visokog turizma, jer je riječ o lokaciji naspram grad-hotela Sveti Stefan.

Savićević je i vlasnik ugostiteljsko-poslovnog kompleksa na Vidikovcu, iznad Budve, koji je izdao u zakup i prije nekoliko dana je upriličeno spektakulrano otvoranje potpuno renoviranog objekta. Nekada popularni lokal, udaljen 150 metara vazdušne linije od Starog grada, smješten je na atraktivnoj parceli od 1.761 kvadrata. “Vidikovac“ je godinama bio zatvoren i ruiniran.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com