NAKON UDESA NA ZABJELU: Nema pritvora za Podgoričanina Bojana Banjevića (20) - Volim Podgoricu

NAKON UDESA NA ZABJELU: Nema pritvora za Podgoričanina Bojana Banjevića (20)

Podgoričanin Bojan Banjević (20) sa slobode će se braniti zbog sumnji da je izazvao udes u kome je prošle sedmice poginuo Marko Joketić (20) i teško povrijeđen njegov saputnik Jovan Vučić (22).

Sudija za istragu Osnovnog suda Miladin Pejović, kao i vijeće tog suda, odbili su predlog tužilaštva da se Banjeviću odredi pritvor, zbog sumnji da je počinio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Iz Osnovnog suda su “Vijestima” rekli da je, nakon odluke sudije da nema osnova za pritvor, i vijeće tog suda, po žalbi tužilaštva, odlučilo da je sudija pravilno postupio kada je zaključio da nije nužno određivanje pritvora.

Oni pojašnjavaju da je tužilaštvo pritvor tražilo zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, te da je sud zaključio da takva opasnost ne postoji, jer u tom postupku iskaz svjedoka nije presudan, već materijalni dokazi.

Dodaju da će se odbrana svakako provjeravati vještačenjima i izuzetim video-zapisima.

Saobraćajna nezgoda se dogodila 12. jula na Zabjelu, kada se vozilo “BMW X5”, kojim je upravljao Banjević, sudarilo sa “golfom” u kome su bili Joketić i Vučić.

Banjević je prošao bez povreda.

Vučiću se i dalje bore za život

Prema informacijama “Vijesti” iz Kliničkog centra, Vučiću se ljekari i dalje bore za život.

On se nalazi na jedinici Intenzivne njege i ima teške povrede glave i grudnog koša.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com