Nastavlja se štrajk upozorenja zaposlenih u bolnici : Niko im se od zvaničnika još nije obratio - Volim Podgoricu

Nastavlja se štrajk upozorenja zaposlenih u bolnici : Niko im se od zvaničnika još nije obratio

Zaposleni u Privatnoj zdravstvenoj ustanovi (PZU) Bolnica Meljine danas su nastavili polusatni štrajk upozorenja kojim traže da se po hitnom postupku trajno riješi status bolnice i da se ta zdravstvena ustanova uključi u sistem javnog zdravstva.

Na juče započetom protestu o njihovim zahtjevima obavijestili su premijera Duška Markovića, Vladu Crne Gore i resorna ministarstva, a tražili su i da ih primi Marković .

Predsjednica sindikalne organizacije Slavica Drobnjak kaže da im se do sada niko od zvaničnika nije obratio, a da su iz sredstava informisanja čuli izjavu iz Ministarstvo zdravlja koje navodi da ispunjava sve obaveze prema bolnici Meljine kroz ugovorni odnos sa Fondom za zdravstveno osiguranje.

“Sve usluge koje se pružaju građanima Herceg Novog se plaćaju  na vrijeme i u roku. Zarade zaposlenih, kao i materijalni troškovi u bolnici su obaveza  onoga ko upravlja bolnicom Meljine tj.vlasnika, u konkretnom slučaju Atlas grupe. Pitanje imovinsko-pravnih odnosa ustanove i pitanje njenog statusa predmet je sudskog spora sa Atlas grupom koji u u ime Vlade Crne Gore vodi Ministarstvo finansija”, navedeno je iz Ministarstva zdravlja.

Vlada Crne Gore je prije godinu ipo pokrenula sudski spor za raskid ugovora sa Atlas grupom koja je vlasnik Bolnice, nakon inicijative Skupštine Opštine Herceg Novi, jer su od ugovorom predviđenih 119 miliona, u bolnicu uložili samo tri miliona eura.

Već nekoliko godina položaj zaposlenih je sve teži, a kadar se osipa. Duguju im se četiri plate, nijesu im uplaćeni doprinosti, a imaju i druga potraživanja.

Drobnjak je izjavila da je “očigledna jnezainteresovanost nadležnih da riješe višegodišnji problem poslovanja bolnice, nastao nakon privatizacije Vojnog kompleksa Centar medicinskih ustanova Meljine i pokretanja raskida kupo prodajnog ugovora zaključenog sa Atlas grupom.

Zaposleni su najavili da će do ispunjenja njihovih zahtjeva nastaviti sa štrajkom. Bolnica radi, pružaju se usluge pacijentima.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com