PODGORICA: Spriječena likvidacija Milivoja Katnića? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Spriječena likvidacija Milivoja Katnića?

Članovi kriminalne grupe koji se terete za planiranje više likvidacija pratili su glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića kako bi na osnovu njegovog kretanja i navika “uhvatili” pogodan momenat i izvršili likvidaciju navodi se u proširenoj naredbi za sprovođenje istrage, potvrđeno je Pobjedi iz izvora bliskih istrazi.

Do ovih saznanja istražitelj i su došli posredstvom svjedočenja, koja su kasnije provjeravali i potkrijepili dokazima.

Članovi grupe koji su bili zaduženi za praćenje Katnića znali su njegove navike, detalje iz privatnog života za koje je kasnije utvrđeno da su ih mogli znati jedino kroz neposredan, kontinuiran uvid u privatni život specijalnog tužioca.

Za praćenje Katnića bilo je angažovano više osoba koje su prikupile informacije kada glavni specijalni tužilac ustaje, izlazi iz kuće, kuda se kreće pri povratku. Da je Katnić bio na meti ove kriminalne grupe ukazuju detaljna svjedočenja, ali i kasnije prikupljeni dokazi o vezama članova kriminalne grupe.

Kako saznaje Pobjeda, ova kriminalna grupa, prema navodima iz naredbe, formirana je prije godinu s ciljem vršenja više krivičnih djela u dogovoru sa Kotoraninom Igorom Vukotićem, koji prema policijskim evidencijama slovi za jednog od vođa “škaljarskog” klana. Prema sumnjama istražitelja, Vukotić je stupio u kontakt sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem koji je angažovao više osoba koje su namjeravale da ubiju bivše i sadašnje službenike bezbjednosnih službi: D. G, Z. L, D. K, kao i S.K, sina policijskog funkcionera.

Na meti ove grupe bili su, prema nalazima istražitelja, i članovi suprotstavljene grupe D. J, R. V, te dvojica braće, koji su takođe članovi klana.

U proširenoj naredbi za sprovođenje istrage se navodi daje Radulović planirao da ubije dvojicu Nikšićana sinove Milana Leza Vilotijevića, osuđenog na 20 godina zatvora zbog ubistva Slavka Rađulovića, rođenog brata uhapšenog Ranka Radulovića.

Uloga Radulovića bila je da sa umišljajem podstakne članove kriminalne organizacije, na čijem jebio čelu, da počine ova ubistva.

Istražitelji imaju podatak i koliko je novca opredijeljeno za pojedina ubistva. Egzekutori bi za ubistvo službenika ANB dobili pola miliona eura, dok su glave ostalih bile ucijenjene na po 200.000 eura. Ukupna suma koja je bila određena za likvidacije bila je pet miliona eura.

Ova petnaestočlana grupa iz Nikšića, Kotora i Albanije tereti sevza učešće u ubistvima Miloša Šakovića, Dražena Čađenovića, Gorana Lenca, Đorđa Sekulovića i Nika Roganovića, kao i u pokušajima ubistva Novljanina Duška Roganovića i Podgoričanina Vjekoslava Lambulića, te u iznudama, bombaškim napadima, zelenašenju…

iZVOR: Pobjeda

1 komentar

  1. Hahaha, ovaj Katnic da odma ide u Spaniju ili Mexico. Da bude reziser novih spanskih serija, covjek kida koliko je smijesan! Ali njegov scenario je toliko los, da bi ga vjerovatno i Kassandra i Ljovisna odbile. To jedino da snima neke serije za djecu, mada ni djeca vise ne vjeruju u njegove nebuloze! Ajde makar se narod zasmijava, nije to lose…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com