Socijaldemokrate osudile najavljeni performans u Herceg Novom - Volim Podgoricu

Socijaldemokrate osudile najavljeni performans u Herceg Novom

Socijaldemokrate Crne Gore oštro osuđuju najavljeni performans u Herceg Novom na kojem će se, služiti parastos četničkom komandantu i ratnom zločincu Dragoljubu Draži Mihailoviću, saopšteno je iz te partije.

Poručili su da je tužno što nakon toliko vremena u drugoj deceniji 21. vijeka “mi u Crnoj Gori moramo stajati u odbranu antifašističke ideje koju su nam naši slavni preci ostavili u amanet”.

“Zahvaljujući njihovim žrtvama, vrijednosti antifašizma duboko su ukorijenjene u biću samosvjesne i nezavisne Crne Gore, tako da ovakvi pokušaji veličanja retrogradnih ideologija ne zaslužuju ništa drugo osim prezir. Stoga je od krucijalnog značaja da kao društvo ignorišemo ovakve i slične provokacije koje je upravo istorija postavila tamo gdje im je mjesto, na njeno smetlište. Naš zadatak je da istrajavamo na trajnom utemeljenju vrijednosti antifašizma koje predstavljaju okosnicu dugoročno održivog razvoja savremene Crne Gore. Kao partija koja istinski baštini i vrednuje antifašistički duh i slobodarstvo, podsjećamo da tekovine 13. jula jesu čvrsti temelji na kojima su se gradili crnogorski identitet i državotvornost, a na kojima treba da počiva i budućnost našeg društva. Očekujemo da se sve partije, a posebno one koje čine koalicionu vlast u Herceg Novom, odrede prema ovom najavljenom performansu”, pzaključuje se u saopštenju SD-a.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com