Podgoričanka privedena zbog sumnje da je oštetila državni budžet za 151.000 eura - Volim Podgoricu

Podgoričanka privedena zbog sumnje da je oštetila državni budžet za 151.000 eura

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja u priverednom poslovanju u sticaju sa krvičnim djelom falsifikovanje isprave.  Budžetu Crne Gore pričinjena šteta u iznos od oko 151.000 eura, saopšteno je iz Uprave policije portalu Volim Podgoricu.

 

Naime, službenici Odsjeka su lišili slobode T.N. (38) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u sticaju sa krvičnim djelom falsifikovanje isprave.

 

Ona je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinila na način što je u pogledu prekoračenja granica svog ovlašćenja, 17.04.2018. godine, podnijela Poreskoj upravi PJ Podgorica falsifikovanu mjesečnu prijavu poreza na dodatu vrijednost za mjesec januar 2018. godine za preduzeće „VIP.ME“ d.o.o. Ona je u toj prijavi, sumnja se, lažno prikazala stvarno stanje stvari i na taj način za ovo privredno društvo pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 150.826 eura, čime je za ovaj iznos pričinila štetu Budžetu Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com