Službenik ZIKS-a tukao djecu komšija? - Volim Podgoricu

Službenik ZIKS-a tukao djecu komšija?

Službenik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija ZIKS D.Đ. zajedno sa prijateljem D.L. u nedjelju 15. jula fizički je napao četvoricu dječaka koji su se vraćali sa kupanja u rijeci Zeti.

Kako je Danu ispričao Predrag Dragojević, otac dvojice napadnutih dječaka od 14 i 16 godina, incident se dogodio oko 16 časova nedaleko od njihove porodične kuće, ali oni nijesu vidjeli što se dešava jer su bili u kući i gledali Svjetsko prvenstvo u fudbalu.

Kaže da je za napad saznao od djece koja su dotrčala kući, nakon čega je o svemu obavijestio policiju.

“Oni su dali izjave policiji i to ne samo moji sinovi, već i dva njihova druga koji su bili sa njima i koji su takođe napadnuti. Ne razumijem šta je trebapo odraslim ljudima da napadaju djecu i da im prijete čak i pištoljem. Naknadno sam saznao da je jedan od napadača službenik ZIKS-a, a drugi takođe radi u državnoj upravi. Ipak, ne mogu reći da sam iznenađen jer ovo nije prvi put da pojedinci koji imaju neku poziciju napadaju djecu”, kazao je Dragojević.

On ističe da su njegovi sinovi u incidentu zadobili lakše tjelesne povrede, te da su izvještaj ljekara predali Upravi policije za koju se nada da će postupiti u skladu sa zakonom.

U izjavi koju je njegov sin dao policiji navodi se da su ih D.Đ. i D.L. napali na 100 metara od kuće u mjestu Prentina Glavica.

“Na putu su nas sačekala meni dva nepoznata lica, za koja znam da žive oko 500 metara dalje od naše kuće. Bili su u autu nalik na džip crne boje koje je bilo parkirano na putu. Vidio sam da su iz vozila izašla dva lica, jedan visočiji, a drugi niži rastom. Ovaj niži je prišao meni i pitao me: “Gdje ste bili, šta se širite”. Rekao sam da smo bili na Zeti i da idemo kući. Tada je ovaj veći pozvao mog brata da dođe, a kada mu je on prišao, udario ga je šakom u predjelu glave usled čega je pao na zemlju. Nakon toga je taj isti čovjek šakom udario druga koji je bio sa nama”, kazao je maloljetnik u izjavi koju je dao policiji.

On je naveo i da je nakon prvih udaraca pokušao da riješi problem, stajući između napadača i napadnutih.

Iz Uprave policije su Danu saopštili da su upoznati sa incidentom i da su već salsušali sve aktere događaja. Naveli su i da je u toku upoznavanje tužioca sa svim činjenicama.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com