MUP će sjutra uništiti 1.400 komada oružja - Volim Podgoricu

MUP će sjutra uništiti 1.400 komada oružja

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) sjutra će, povodom Međunarodnog dana uništavanja oružja, u Institutu za crnu metalurgiju u Nikšiću uništiti 1.357 komada oružja i 145 djelova za oružje.

„Međunarodni dan uništavanja oružja, koji se svake godine u svijetu obilježava 9. jula, podsjeća na opasnost koju višak oružja, kao i nedovoljno obezbijeđeno i nelegalno oružje, predstavlja za našu sigurnost i bezbjednost“, saopštili su iz MUP-a.

Dodaju da organizovanim uništavanjem oružja Crna Gora učestvuje u koordinisanim regionalnim naporima da se unaprijedi svijest o problemu širenja nelegalnog lakog oružja u zemljama Zapadnog Balkana.

“Ovom prilikom biće uništeno pravosnažno oduzeto oružje kao i ono prikupljeno kroz kampanju „Poštuj život, vrati oružje“, koju Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi zajedno sa UNDP, Misijom OEBS-a u Crnoj Gori i CDT-om, uz finansijsku podršku EU i Ambasade Njemačke u Podgorici, u cilju jačanja svijesti o štetnosti posjedovanja oružja i smanjenja broja nelegalnog oružja u posjedu građana”, stoji u saopštenju.

Navode da će oružje  biti uništeno uz podršku Evropske unije (EU) i Centra za kontrolu lakog i malokalibarskog oružja u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi (UNDP).

Iz MUP-a je saopšteno da su događaj  podržala i Misija u Crnoj Gori Organizacije za bezbjednost i saradnju u Evropi (OEBS), kao i nevladina organizacija Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com