POŽAR U PODGORICI: Prijetio kućama, namjerno izazvan - Volim Podgoricu

POŽAR U PODGORICI: Prijetio kućama, namjerno izazvan

U podgoričkom naselju Donji Kokoti u poslijepodnevnim časovima izbio je veliki požar u kom su izgorjeli voćnjaci, a prijetio je i kućama.

Kako je CdM-u kazao komandir Službe zaštite i spašavanja Andrija Čađenović, požar im je dojavljen u 17,10 časova.

“Na lice mjesta upućene su četiri posade koje su dolaskom na lokaciju Donjih Kokota zatekle požar u poodmakloj fazi koji je zahvatio nekoliko voćnjaka i vinograda i prijetio da ugrozi objekte. Pravovremenom intervencijom posada na licu mjesta spriječeno je širenje požara na objekte u blizini kojima je vatra prijetila. U požaru je gorela velika površina trave i rastinja na samom polju, a prema pokazateljima na terenu, požar je namjerno izazvan. Iz tog razloga na lice mjesta upućene su i ekipe policije”, navodi Čađenović.

Lokacija Donjih Kokota svake godine je ugrožena požarima.

“Apelujemo na građane da se sudrže paljenja trave i otpada upravo iz ovih razloga, da nastale požare blagovremeno prijave kako bi se što prije reagovalo sa ciljem gašenja, da blagovremeno odrade preventivne mjere oko svojih kuća i vočnjaka ali i da prijave one koji svojim nesavjesnim ponašanjem izazivaju štete svima nama. U ovom slučaju, neko je očigledno namjerom izazvao požar koji je napravio štete na voćnjacima, sistemima za navodnjavanje, elektroprenosne mreže i zaprijetio domovima mještana Donjih Kokota”, ističe Čađenović.

Požar je u potpunosti ugašen 18,25 časova.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com