UHAPŠENE DVIJE OSOBE: Pronađen kokain, oružje, municija - Volim Podgoricu

UHAPŠENE DVIJE OSOBE: Pronađen kokain, oružje, municija

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droga su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u cilju spriječavanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, pronašli i oduzeli kokain, pištolj, municiju i ostale predmete. Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Takođe, službenici CB Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka, pronašli i oduzeli kokain i marihuanu i tom prilikom lišili slobode lice osumnjičeno za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici Odsjeka i CB Herceg Novi su, 17.07.2018. godine oko 19,00 časova, postupajući na osnovu prijave građana, izuzeli rusak, koji je bio skriven u šahtu za vodu, a u kojem se nalazio pištolj marke „Crvena zastava“ M-57 kalibra 7,62 mm, tri pištoljska okvira, 20 komada municije kalibra 7,62 mm, 16 pvc kesica sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain težine od oko 14 grama, digitalna vaga, kao i više predmeta za koje se sumnja da se koriste za pripremu i pakovanje opojnih droga namjenjenih daljoj prodaji.

Preduzimajući aktivnosti na rasvijetljavanju ovih krivičnih djela, policijski službenici Odsjeka i CB Herceg Novi su nakon sprovedene kriminalističke obrade i prikupljenih obavještenja od građana, došli do saznanja da je navedene predmete sakrio M.D. (19) iz Herceg Novog, a koje je, kako se sumnja, prethodno držao u kući koju koristi. Kriminalistčka obrada upućuje na sumnju da se M.D. duži vremenski period bavio prodajom opojne droge kokain na teritoriji Opštine Herceg Novi, na način što je, kako se sumnja, opojnu drogu nabavljao u neutvrđenoj količini, koju je potom mjerio i prepakivao u manja pvc pakovanja i koju je, sumnja se, stavljao je u dalji tzv. ulični promet. Pronađeni predmeti i opojna droga biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.D. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nadalje, službenici Interventne jedinice Centra bezbjednosti Podgorica su, 18.07.2018. godine oko 12,00 časova, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, izvršili kontrolu A.G. (41) iz Podgorice. Prilikom kontrole A.G. je odbacio torbicu u kojoj su službenici prilikom pregleda pronašli tri pvc zamotuljka sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain težine od 10,5 grama kao i jedan pvc zamotuljak sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank težine od oko gram. Službenici CB Podgorica su obavijestili službenike Odsjeka za borbu protiv droga koji su preduzeli dalje mjere i radnje.

Slubenici Odsjeka su, danas, postupajući na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana koji koristi A.G. i tom prilikom pronašli jednu vagu za precizno mjerenje sa tragovima praškaste materije bijele boje, kao i manji sadržaj rasute praškaste materije bijele boje na stolu. Daljim pretresom pronađna je jedna pvc kesica sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank. O događaju je obaviješten VDT u Podgorici koji je naložio da se A.G. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Volim Podgoricu

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com