Još dvojica Crnogoraca UHAPŠENI na Kosovu: Pretresi u Podgorici! - Volim Podgoricu

Još dvojica Crnogoraca UHAPŠENI na Kosovu: Pretresi u Podgorici!

Cetinjani Vukan Vujačić i Igor Mašanović uhapšeni su na Kosovu zbog sumnje da su zajedno sa Marijom Miloševićem koji je uhapšen prije dva dana, učestvovali u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016. godine, saopšteno je iz Uprave policije.

I njih je potraživao podgorički Interpol.

Policija pretresa više lokacija u Podgorici koje koriste osobe koje su, kako se sumnja, pomagale osumnjičenima da pobjegnu.

Sva trojica uhapšenih imala su jasan plan i podijeljene uloge u cilju izvršenja likvidacije Đuričkovića.

Prema sumnjama tužilaštva, Milošević je nabavio automobil iz kojeg je 11. oktobra 2016. godine ubijen Đuričković. Smrtonosne hice u Cetinjanina, prema tim navodima, ispalio je Mašanović, a Vujačić se nalazio za volanom automobila iz kojeg je počinjena likvidacija.

Prema navodima iz optužnice, Mašanović je 11. oktobra 2016. godine, između 23 i 23.20, u Ulici Četvrte proleterske u Cetinju, u blizini ugostiteljskog objekta sa umišljajem ubio Đuričkovića.

Ubistvo je počinjeno iz “kalašnjikova”, a hicima koje je ispalio u pravcu Đuričkovića doveo je u opasnost i život Milorada Radulovića.

Prema tvrdnjama tužilaštva, Vujačić i Milošević su svjesno pomogli izvršenju teškog krivičnog djela.

Mašanović, Vujačić i Milošević terete se da su počinili krivično djelo teško ubistvo, a Mašanović i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Istražitelji su utvrdili da je Đuričković ubijen u ratu kotorskih kriminalnih klanova.

Cdm

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com