NE POMAŽE VIDEO NADZOR: I dalje se krade sa Čepuraka! - Volim Podgoricu

NE POMAŽE VIDEO NADZOR: I dalje se krade sa Čepuraka!

Iako je preduzeće Pogrebne usluge, u cilju zaštite imovine groblja na Čepurcima, pojačalo mjere nadzora i postavilo video nadzor, u minulom periodu nije mali broj zabilježenih krađa predmeta sa nadgrobnih spomenika. Kako ističu iz ovog preduzeća, najčešće je riječ o predmetima koji imaju izvjesnu tržišnu vrijednost, pa se uglavnom kradu bakarni i mesingani djelovi spomenika. Svi primijećeni slučajevi, kažu, prijavljeni su nadležnim organima.

“Kako se radi o velikom broju grobnica, različitog oblika i dimenzija, porodica koja je korisnik grobnog mjesta uočava i prijavljuje štetu na grobnici, a mi dalje postupamo u skladu sa nadležnostima. Nažalost, do danas nemamo informacije da su izvršioci ovih djela identifikovani”, kazao je direktor Pogrebnih usluga Slobodan Stanović.

On objašnjava da kradljivci na groblje ulaze preskačući zid ograde i obijajući metalna vrata ogradnog zida prema Zabjelu.

“Problem nastojimo da riješimo čestim obilaskom groblja, što rade zaposleni u Službi zaštite, kao i postavljanjem video nadzora na komemorativnom trgu, kapelama i na širem prostoru groblja. Moram naglasiti da efikasnost video nadzora na cijelom groblju donekle umanjuje drveće, odnosno visoki borovi, kao i neki spomenici.Video nadzorom obuhvaćen je i jedan dio parkinga pored groblja, mada je to javna površina koja nije u nadležnosti Pogrebnih usluga. Pored navedenih aktivnosti, naše preduzeće je u cilju zaštite od krađa na spomenicima, sagradilo ogradni zid oko groblja koji je visok od 180 do 220 centimetara. Kapije na ulazima u groblje zaključavaju se u ljetnjem periodu u 20 sati, a u zimskom periodu sa prvim mrakom”, kazao je direktor preduzeća.

Stanović je naglasio da cijelu površinu groblja, od 123.747 kvadratna metra, obezbjeđuje dežurna služba i to u trajanju od 24 časa.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com