Otkriveno koliko novca Đoković dobija od svih sponzora: Prva informacija o Lakostu nije bila tačna! - Volim Podgoricu

Otkriveno koliko novca Đoković dobija od svih sponzora: Prva informacija o Lakostu nije bila tačna!

Novak Đoković je prije nešto više od godinu dana Uniklo zamjenio Lakostom, koji je uoči prošlogodišnjeg Rolan Garosa postao njegov novi glavni sponzor.

Tada je objavljeno da Lakost godišnje Novaku daje 13 miliona evra, međutim, sada je Forbs otkrio da Novak od glavnog sponzora dobija osam miliona evra!

Novak je u poslednjih 12 mjeseci zaradio ukupno 23,5 miliona evra, iako je to bio jedan od najlošijih i najtežih perioda u njegovoj karijeri i svega 1.5 miliona od te cifre je zaradio od nagrada na turnirima.

Šest mjeseci nije igrao zbog povrede lakta, a i po povratku na teren mučio se sa povredom, ali i manjkom samopouzdanja, pa je gubio mečeve i od anonimnih tenisera.

 

Đokovićev pul sponzora zaokružuju još Hed (6.5 miliona evra godišnje), Asiks (3.5 miliona evra) i Seiko (4.3 miliona evra).

Novakovi sponzori su bili i Pežo, Džejkobs krik i Odemar Pige, ali ugovori sa njima nisu produženi. Nema sumnje da će posle osvajanja Vimbldona Novak ponovo postati jedan od najpoželjnijih sportista za marketing i da će se sponzori utrkivati da on reklamira njihov brend.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com