Sinđeliću potvrđen status svjedoka saradnika - Volim Podgoricu

Sinđeliću potvrđen status svjedoka saradnika

Vijeće sudije specijalnog odjeljenja Suzane Mugoše prihvatilo je iskaz Saše Sinđelića čime je potvrđen njegov status svjedoka saradnika u postupku javnosti poznatom kao “državni udar”.

“Utvrđuje se da je svjedok sardnik Sinđelić dao iskaz u smislu člana 129 stav 1 ZKP-a odnosno da  je isti dao iskaz o onome što je njemu poznato dok će ocjena pojedinačno i u skladu sa drugim provedenim dokazima biti predmet konačne ocjene suda”, kazala je sudija Mugoša na kraju današnjeg ročišta.

Član 129 se odnosni na nemogućnost krivičnog gonjenja.

Tako se u stavu 1 navodi da “svjedok saradnik koji je sudu dao iskaz u skladu sa odredbama člana 126 st. 1 i 2 ovog zakonika ne može biti gonjen za krivično djelo organizovanog kriminala za koje se vodi postupak”.

Stav 2 istog člana propisuje i šta je onda se obaveza Tužilaštva.

“Kad sud utvrdi rješenjem na zapisniku o glavnom pretresu da je svjedok saradnik dao iskaz u smislu stava 1 ovog člana, državni tužilac će odbaciti krivičnu prijavu, odnosno odustati od krivičnog gonjenja svjedoka saradnika najkasnije do završetka glavnog pretresa koji se vodi protiv drugih pripadnika kriminalne organizacije, odnosno kriminalne grupe, a sud će izreći presudu kojom se optužba odbija protiv svjedoka saradnika”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com