OTKRIVENA TAJNA USPJEHA! Novak ponovo jede meso! - Volim Podgoricu

OTKRIVENA TAJNA USPJEHA! Novak ponovo jede meso!

Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića, otkrio je kako su njih dvojica ponovo počeli da sarađuju, ali i šta se sve zbog toga promijenilo kod srpskog tenisera.

Đoković je definitivno značajno napredovao pod vođstvom slovačkog trenera, što pokazuju i rezultati – osvojio je Vimbldon.

Vajda je priznao da je insistirao da Pepe Imaz bude isključen iz tima, kao i da Novak koriguje ishranu, zbog koje je često kritikovan od javnosti.

Slovak je u saradnji sa još jednim povratnikom u stručni štab, kondicionim trenerom Gebhardom Fil-Gričom, uspeo da promeni Đokovića i na tom polju.

“Postarali smo se za to da jede mnogo proteina. Gebhard je intenzivno radio sa njime i mišićna masa brzo se vratila jer Novak ima odlično tijelo za sportistu, odlična mišićna vlakna idealna za tenis. Ipak, bilo je potrebno da ti mišići ojačaju. Iako je njegova ishrana uglavnom vegetarijanska, bilo je potrebno da unosi i neke životinjske proteine – bez njih jednostavno nije moguće. Zato je prilagodio i ishranu i uključio je više ribe pošto druge vrste mesa ne jede. Dobio je pravu ishranu i sada je čvrst, kompaktan, mišići su mu u savršenom stanju. Trenutno održava sve navike i radi sve što je potrebno kako bi bio šampion, nadam se da će u tom stilu raditi i za US open”, rekao je Vajda za slovački “Dennik Šport”.

 

 

Vajda je potvrdio ono što je Novak mnogo puta pričao, da mu je porodica najvažnija. Nikad Đoković nije delovao emotivnije nego kada je sin Stefan prisustvovao svečanoj ceremoniji dodele trofeja na Vimbldonu.

“Tokom druge nedelje Vimbldona redovno je dovodio sina s nama na treninge, čak se malo tu i igrao sa njime. Bilo je zabavno i malo je skinulo pritisak koji se osjeća kada se bliži kulminacija turnira. Nažalost, nije mogao da bude u loži jer je deci ispod pet godina zabranjeno. Stefan i Tara još ne znaju ko sam, mada dečak vidi da sam često sa Novakom, sve više razume. I Novak i Jelena su ponosni na svoju djecu i vaspitavaju ih na pravi način”, zaključio je Marjan Vajda.

KURIR

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com