PODGORICA: U svojstvu svjedoka saslušan Igor Lukšić - Volim Podgoricu

PODGORICA: U svojstvu svjedoka saslušan Igor Lukšić

U Specijalnom državnom tužilaštvu u nastavku istrage o aferi Primorka u svojstvu svjedoka saslušan je bivši premijer Igor Lukšić, koji je potpisao spornu garanciju preko koje je država, prema sumnjama SDT-a, oštećena za 21 milion eura.

Lukšić je i ranije bio pozvan na saslušanje koje je odloženo iako se uredno odazvao.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić je krajem juna u Skupštini predstavljajući rezultate SDT-a kazao da je optužnica u slučaju Primorka napisana i da mu je predata na provjeru.

Osumnjičeni u ovom slučaju se terete da su izdajući nezakonitu garanciju za dodjelu državne pomoći kompanijama Nebojše Boškovića, oštetili državu za više od 20 miliona eura.

Potpis na spornu garanciju Igor Lukšić stavio je na osnovu zaključka Vlade, donijetog na osnovu nezakonitog rješenja Komisije za dodjelu državne pomoći.

Grupi koju čini 16 optuženih sumnjiči se između ostalog za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i organizovanu zloupotrebu službenog položaja.

Vijesti

1 komentar

  1. I?m no longer positive where you’re getting your information, however great topic. I must spend a while learning much more or working out more. Thanks for great info I used to be on the lookout for this information for my mission.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com