JALOVIŠTA SE NIKO VIŠE NE SJEĆA: Pogledajte kako je bilo na Mojkovačkoj čorbijadi (FOTO) - Volim Podgoricu

JALOVIŠTA SE NIKO VIŠE NE SJEĆA: Pogledajte kako je bilo na Mojkovačkoj čorbijadi (FOTO)

Prostor nekadašnjeg jalovišta u Mojkovcu, danas ni po čemu nije podsjećao na nekadašnju crnu tačku tog djela Crne Gore. Okruženi cvijetnim prostranstvom od oko 18 hektara, pored same megistrale, preko puta hotela Mojkovac, smjestilo se danas tridesetak šatri pod kojima se spremala čorba, pržio roštilj, pekla jagnjetina te uživalo u kulinarskim vještinam i dobrom piću.

Ovakav ambijen privukao je preko hiljadu posjetilaca iz Mojkovca i okolnih gradova a bilo je gostiju iz Podgorice, Beograda i onih koji su svratili na karatak predah od vožnje. Nije falilo ni igre i pjesme što je manifestaciji davalo dodatnu draž.

Predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić zadovoljan je što nakon posljednje dvije–tri godine manifestacija ponovo “sija” punim sjajem, te da na najbolji način opravdava svoje postojanje.

“Povratili smo nekadašnje učesnike, pridobili nove, a nadam se da ćemo naredne godine taj trend ubrzati. Dobro je vidjeti danas u Mojkovcu toliko Bjelopoljaca, Kolašinaca, Podgoričana i ostalog svijeta među kojima je i Društvo Mojkovčana u Beogradu, koji su sinoć imali u Centru za kulturu književno veče“, kazao je Mišnić.

Foto: RTCGFoto: RTCG

Turistička organizacija i Opština Mojkovac obezbijedili su preko 200 porcija za goste manifestacije, a pored brojnih gostiju i Mojkovčana koji su podpalili kotlove i koji su podijelili najmanje po deset tanjira čorbe po prvi put učešće na čorbijadi uzela je i Vojska Crne Gore koja je podijelila 500 porcija vojničkog pasulja gostima manifestacije.

Vojnički pasulj danas u Mojkovcu probao je i ministar Odbrane, Predrag Bošković, koji je posjetio manifestaciju.

“Naši kuvari daju doprinos manifestaciji, istovremeno pokazujući kulinarsko umjeće vojske. Vojska nije odvojena od građana što današnjim druženjem to i pokazuje, a takvih i sličnih susreta ovdje i u drugim sredinama biće i u narednom periodu”, kazao je Bošković.

Foto: RTCGFoto: RTCG

Dobroj organizaciji čorbijade obradovao se i utemiljivač manifestacije Rodoljub Ćorić, koji je prije sedam godina sa mjesta direktora Centra za kulturu “Nenad Rakočević” pokrenuo manifestaciju.

“Radujemo što je Mojkovac ponovo u znaku čorbijade i što se na nekadašnjem jalovištu okupilo ovoliko svijeta koji uživa u onome što je pripremljeno. Bila bi prava šteta da je manifestacija u potpunosti ostala bez daha što bi dovelo do njenog gašenja. Na sreću obnovljena je energija koja je i stvorila manifestaciju koja otvara velike mogućnosti. Moja želja je da ona preraste u dvodnevno druženje, zašta još uvijek postoji mogućnost. Dobro je što čorbijada nema više takmičarski karakter, jer je uvijek bilo nezadovoljnih, što nije cilj manifestacije”, istakao je Ćorić.

Foto: RTCGFoto: RTCG

“Danas smo prisustovali interesnatnoj priči koja je skoro izgubljena u Crnoj Gori, skoro da više ne postoje skupovi ovakovg tipa, nadam se da će narednih godina biti još bolje”, kazao je Mirko Rakočević koji je na čorbijadu stigao iz Podgorice.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com