POKOSIO AUTOMOBILOM SESTRE MARIJU I MILICU: Njih nema, a evo kolika kazna njega čeka - Volim Podgoricu

POKOSIO AUTOMOBILOM SESTRE MARIJU I MILICU: Njih nema, a evo kolika kazna njega čeka

Stojan Nikolov (30) iz Niša vozio je velikom brzinom “opel astru”, prešao na desnu stranu kolovoza, “pokupio” biciklistu Svetislava Tonića (82), a zatim udario u sestre koje su čekale autobus u Knjaževačkoj ulici u Nišu. Od siline udarca biciklista je poginuo na licu mjesta, dok su Milica i Marija izdržale malo duže. Sada su svi mrtvi.

Očevici kažu da je automobil odbacio djevojke u izlog prodavnice, a potom i sam uletio u prodavnicu. Uzroci tragedije se utvrđuju, ali prema nezvaničnim informacijama, vozač “opela” je bio pijan. On i suvozač imaju lakše tjelesne povrede.

Ukoliko se utvrdi da je bio pijan, u sudskom procesu biće eliminisana mogućnost krivičnog djela iz nehata.

– Ako je bio pijan, onda je svaki nehat eliminisan. Dakle, biće u kategoriji umišljajnih krivičnih djela, a to su ona najteža djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. S obzirom na to da je troje ljudi izgubilo život, da su bili na autobuskom stajalištu, kao i da je znatno prekoračio brzinu u zoni gdje je dozvoljeno voziti 50 kilometara na čas, tumačiće se kao najteže djelo protiv bezbjednosti. Kazna će sigurno biti žestoka – rekao je za Telegraf advokat Radiša Roskić.

Prema Zakonu, a pošto se ovo djelo tretira kao umišljajno krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, Novakovu prijeti kazna zatvora od dvije do 12 godina

Da je djelo počinio posle ponoći, kada je stupio na snagu novi Zakon o bezbjednosti u saobraćaju, kazna bi vjerovatno bila veća.

Nesrećne sestre su, kako priča njihova rodbina, u nedjelju bile kod tetke na ručku u naselju Durlan i zastale su u Knjaževačkoj ulici da bi uhvatile autobus.

– Došle su kod mene oko 15 sati i otišle posle ručka. Milica je planirala da se nađe sa drugaricom i da ostane u gradu, a Marija je pošla kući. Jao, da smo znali šta će da bude… ne bismo ih pustili da idu. Milica je samo stigla da kaže kako se zove i umrla. Jao srca moja, nisu se razdvajale, pa zajedno nastradaše – jadikovala je sinoć njihova tetka Ratka.

Očevici nesreće kažu da se vozač “opela” kretao veoma brzo.

 Išao je najmanje 140 na sat, htio je da izbjegne čovjeka na pješačkom prelazu i skrenuo desno, a onda pokupio biciklistu i te dvije djevojke i ubacio ih u prodavnicu keramike – rekla je radnica dragstora u Knjaževačkoj pred kojim je došlo do nesreće.

Preminule sestre Milica i Marija Foto: Telegraf/Privatna arhiva

Izvor: Telegraf.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com