“KAKO BUDEM RADIO, TAKO MI BOG POMOGAO”: Evo šta je novi gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković, obećao prvog dana svog mandata - Volim Podgoricu

“KAKO BUDEM RADIO, TAKO MI BOG POMOGAO”: Evo šta je novi gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković, obećao prvog dana svog mandata

Ivan Vuković, novi gradonačelnik Podgorice, pozvao je danas sve da mu pomognu u obavljanju odgovorne dužnosti koja je pred njim, i položio i svojevrsnu zakletvu gradjanima Glavnog grada:

“Što se mene tiče, kako budem radio, tako mi Bog pomogao!”, rekao je Vuković.

„Nakon perioda intenzivne urbanizacije tokom kojeg je Podgorica dobila konture modernog grada, naša ideja vodilja u narednim godinama biće njena evropeizacija. Uz dalju izgradnju saobraćajne i komunalne infrastrukture, te unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Podgorici s ciljem rješavanja problema nedovoljne zapošljenosti naših sugrađana, osnovni cilj buduće gradske uprave biće kreiranje novih sadržaja kojima ćemo upotpuniti kulturni, sportski i ukupan društveni život našeg grada“ rekao je doktor Ivan Vuković danas u Skupštini Glavnog grada nakon polaganja zakletve za gradonačelnika Podgorice.

Vuković je istakao da, kao neko ko je duže vrijeme boravio u inostranstvu, nema nikakvu dilemu da bi, u dogledno vrijeme, Podgorica mogla postati jedno od najljepših mjesta za život u regionu i šire, a, zahvaljujući jedinstvenom geografskom položaju, uz mudro korišćenje izdašnih prirodnih potencijala ovoga kraja, kvalitet života u našem gradu uskoro bi mogao postati uistinu evropski.

„Da bi to bilo moguće, odnosno da bismo živjeli u gradu kakav Podgorica može i treba da bude, potreban je doprinos svakog njenog građanina. Najjednostavnije kazano, ukoliko redovno ne izmirujemo obaveze koje imamo prema gradskim službama, ne vodimo računa o izgledu dvorišta naših kuća i ulaza naših zgrada, ne čuvamo dječja igrališta i parkovski mobilijar, smeće odlažemo đe stignemo, a parkiramo tamo đe nam je najjednostavnije, nema te gradske uprave koja naš grad može dovesti u red u mjeri kojom bismo svi bili zadovoljni“ istakao je gradonačelnik Vuković.

„Konačno, da bi Podgorica bila ono što može i treba da bude, potrebno je da i mi koji $edimo ođe pokažemo novu vrstu političke kulture i odgovornosti prema opštem društvenom interesu. U tom smislu, nemam dilemu da je ono što nas razdvaja gotovo beznačajno u poređenju s onim što nas povezuje. I siguran sam da neću pogriješiti ako kažem da, bez obzira na političke razlike i bez izuzetka, svi volimo ovaj grad i želimo mu svijetlu budućnost, da želimo sigurniju, čistiju i zeleniju Podgoricu, trotoare i rasvjetu u svakoj ulici, vodovod i kanalizaciju za svako domaćinstvo, pješačke zone širom Mirkove varoši, šetališta uz Ribnicu i Moraču, novo Gradsko pozorište, istočnu tribinu Gradskog stadiona i novi Stadion malih sportova, nova i održiva radna mjesta za naše sugrađane“ naglasio je gradonačelnik Podgorice. On se zahvalio dosadašnjoj gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Stijepovićem. „Privilegiju da nastavimo voditi Podgoricu u velikoj mjeri dugujemo Vašoj posvećenosti i odgovornom odnosu prema poslu koji ste do danas radili“ rekao je gradonačelnik Vuković.

Odbornik Momčilo Vujošević je, obrazlažući prijedlog Liste “Za dobro građana Podgorice – Pobjednička koalicija Milo Đukanović” da Vuković bude gradonačelnik, naglasio je da je izborom dr Ivana Vukovića za gradonačelnika Podgorice, Glavni grad dobio prvog čovjeka izvršne vlasti koji je u stanju da realizuje izborni program koji garantuje nastavak ključnih infrastrukturnih projekata koje su počele još u mandatu dosadašnje gradske uprave, kao i početak realizacije novih, a sve zajedno će obezbijediti unaprjeđenje kvaliteta života naših građana.

Vuković je izabran za gradonačelnika nakon što je Skupština konstatovala ostavku Slavoljuba Stijepovića na tu funkciju, u skladu sa važećom legislativom u ovoj oblasti. Za Vukovića je glasalo 35 odbornika, jedan listić je bio nevažeći, od ukupno 36.

Za vršioca dužnosti sekretara Skupštine Glavnog grada-Podgorice izabran je Veselin Vukčević, koji je i u prethodnom mandatu vršio tu funkciju.

2 komentara

  1. Hiya, I simply hopped over on your web page via StumbleUpon. No longer one thing I’d usually learn, but I liked your thoughts none the less. Thanks for making something value reading.

  2. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have developed some nice procedures and we are looking to exchange methods with other folks, why not shoot me an email if interested.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com