PODGORICA: Đurišići protestvovali ispred zgrade Gradskog parlamenta - Volim Podgoricu

PODGORICA: Đurišići protestvovali ispred zgrade Gradskog parlamenta

Porodica Podgoričanina Vanje Đurišića uputili su zahtjev za prijem kod gradonačelnika Podgorice.

 

Porodica Đurišić je današnju sjednicu Skupštine grada Podgorica, objeležila protestnim okupljanjem ispred zgrade Gradskog parlamenta.

Zanimljiv je podatak da je i ta zgrada sagrađena na otetoj privatnoj imovini. Uz transparente na kojima su se nalazili natpisi “ULICA JEREVANSKA”, podsjećanje na protokol 1 , Evropske Konvencije i član 57 Ustava Crne Gore – o zaštiti prava na nepovredivost privatne svojune, sačekali su završetak sjednice i predali zvanični zahtjev za sastanak sa novim gradonačelnikom u nadi da on neće ići stopama svoga predhodnika i da će svoj posao obavljati kako nalaže Ustav Crne Gore.

“Dosadašnja  borba je naišla na orgroman otpor gradskih vlasti, koji su koristili sve moguće načine da nas osujete u našoj borbi i namjeri da ostvarimo svoja Ustavom zagarantovana prava. Tužili su nas za sve što su mogli da smisle i izgubili u svakom predmetu. Zanimljiv je podatak da nisu iskoristili ni pravo žalbe koje su imali po zakonu, za tužbe i predmete koje su izgubili. Mi smo svoji na svome i želimo da vjerujemo da će nova gradska uprava riješiti ovaj problem koji pogađa ne samo našu porodicu nego i veliki broj građana i ustanova koji žive i nalaze se u tom dijelu grada. Podatask da je Jerevanska ulica blokirana već163 dana, samo 2 ipo kilometra od centra glavnog grada je frapantan. Već 104 dana uzastopno, naša porodica živi u kamp prikolici, na ulici, u nezamislivim uslovima, bez struje, vode, sanitarnog čvora i bilo kakvih uslova koji su neophodni za normalan zivot. Ali to nas neće pokolebati u našoj borbi i nećemo odustati od svojih prava. Očekujemo da će nas gradonačelnik primiti na razgovor u razumnom vremenu od podnošenja našeg zahtjeva.” Kazali su Đurišići

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com