Izabrane najljepše bašte Podgorice - Volim Podgoricu

Izabrane najljepše bašte Podgorice

 

 

Bašta Danijele Bracović koja se nalazi u podgoričkom naselju Zabjelo, ponijela je titulu najljepše bašte Podgorice za 2018. godinu.

Ovo je odlučio stručni žiri koji su činili predstavnici organizatora ovogodišnjeg, četvrtog po redu konkursa za izbor najljepše bašte Glavnog grada – Portala Volim Podgoricu, Turističke organizacije Podgorice i podgoričkog “Zelenila”.

Prvoplasirana bašta je osvojila i glavnu nagradu – porodični vikend u jednom od najljepših i najluksuznijih hotela u regionu – hotelu Splendid u Bečićima, koju je obezbijedila Montenegrostars grupa.

Drugo mjesto pripalo je bašti Ljilje i Duška Banjevića, takođe na Zabjelu, dok je treće mjesto pripalo bašti Mace Popović iz Zagoriča.

Drugoplasirana bašta osvojila je porodični ručak u poznatom podgoričkom restoranu Salaš 23, a trećeplasirana vrijednu sadnicu iz bogatog rasadnika podgoričkog “Zelenila”.

Sve nagrađene bašte će dobiti diplome i po jednu sadnicu saksijskog cvijeća.

Kako su pojasnili organizatori, prilikom odlučivanja su ocjenjivali usklađenost vrta, objekta i okoline, kompoziciju vrta, vrtno-arhitektonske objekte, njegovanost vrta ali i njegovu sveukupnu “energiju”.

“Od prijavljenih tridesetak bašti odabrali smo finaliste koje smo i lično obišli. Kao i prethodnih godina, cilj ovog konkursa je, prije svega promocija i podizanje svijesti o čuvanju, zaštiti i uređenju prirodne okoline. Vjerujemo se da svake godine načinimo jedan mali korak naprijed i motivišemo naše sugrađane da se posvete čuvanju i uređenju prvo svojih bašti, a potom i javnih odnosno zajedničkih zelenih površina, da brinemo o zelenilu, ne bacamo smeće i čuvamo mobilijar, kako bi Podgorica bila ljepše i humanije mjesto za život svih”, kažu organizatori.

Žiri je odlučio i da specijalnu diplomu “Najbolje domaćinstvo” uruči porodici Raković iz Zete, koja živi od poljoprivredne proizvodnje u svojih oko stotinu plastenika, kao i diplomu za ljubav prema cvijeću Mirsadi Pepić iz Tuzi.

“Dvoje mladih ljudi, koji imaju četvoro djece i žive od poljoprivrede zaslužuju svako priznanje i treba da budu primjer mnogima, a posvećenost kojom gospođa Mirsada brine o svojim cvjetnim aranžmanima poznata je svim stanovinicima Tuzi”, ističu organizatori.

Naglašavaju da je ove godine, za razliku od prethodnih, bilo više prijavljenih bašti iz gradskog jezgra Podgorice, nego iz prigradskih naselja.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com