BOMBA PRONAĐENANA STAROM: O Miloševiću i klanovima ni riječi - Volim Podgoricu

BOMBA PRONAĐENANA STAROM: O Miloševiću i klanovima ni riječi

Više državno tužilaštvo u Podgorici donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Luke Bulatovića i Dejana Vukašinovića, osumnjičenih za posjedovanje improvizovane eksplozivne naprave velike razorne moći koja je pronađena u stanu u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Iako se iz policije nezvanično spekulisalo da je pretres stana, u kojem je pronađena bomba spremna za korišćenje i druga sredstva za eksplozivne naprave, nastupio nakon hapšenja optuženih za ubistvo Radomira Đuričkovića, u spisima predmeta njihova imena se ne spominju.

Takođe, prema saznanjima Dana, oni nijesu ni saslušavani na okolnosti poznanstva sa Marijom Miloševićem, Vukanom Vujačićem i Igorom Mašanovićem, koji su po potjernici Crne Gore uhapšeni na Kosovu i Metohiji zbog optužbe da su učestvovali u ubistvu Đuričkovića.

U naredbi za sprovođenje istrage, u koju je Dan imao uvid, ni na jednom mjestu se ne spominje niko od ovih uhapšenih, kao ni pripadanje bilo kojoj organizovanoj kriminalnoj grupi, kako je to navođeno iz policije. Naime, u dokumentu koji je potpisao tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Miloš Šoškić navedeno je da postoji jedno N.N. lice koje je učestvovalo u izvršenju krivičnog djela, i to ono koje je sačinilo bombu, odnosno osoba od koje su uhapšeni Bulatović i Vukašinović preuzeli eksplozivnu napravu.

U naredbi za sprovođenje istrage protiv dvojice Podgoričana navedeno je da su oni neovlašćeno nabavili i držali veću količinu municije i eksplozivnih materija velike razorne moći. Bulatović se tereti da je iznajmio stan u Aerodromskoj ulici. Osim toga, on i Vukašinović su od zasad neidentifikovanog lica nabavili četiri eksplozivne naprave sa usmjerenim dejstvom, ručnu bombu M52, 625 komada municije kalibra 9mm, 13 metaka “luger” kao i veću količinu alata i opreme za pravljenje eksplozivnih naprava.

Nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici osumnjičenima je određeno zadržavanje do 72 sata. Poslije saslušanja pred sudijom za istragu Osnovnog suda u Podgorici njima je određen i pritvor do 30 dana, pa su sprovedeni u Istražni zatvor u Spužu.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com