(FOTO) OVO SU NAJBOLJI PODGORIČKI BAŠTOVANI 2018.: Uručene nagrade za najljepšu baštu Glavnog grada - Volim Podgoricu

(FOTO) OVO SU NAJBOLJI PODGORIČKI BAŠTOVANI 2018.: Uručene nagrade za najljepšu baštu Glavnog grada

Vlasnicima najljepših podgoričkih bašti ove sezone, danas su, na svečanom koktelu u podgoričkom restoranu “Mayka”,  uručene nagrade i diplome, a organizatori su kazali da je ovaj, četvrti po redu konkurs za najljepšu baštu Glavnog grada već postao tradicionalan, te da je svake godine sve masovniji.

Danijela Bracović sa predstavnicima organizatora                                                                                                 Stručni žiri koji su činili predstavnici organizatora ovogodišnjeg konkursa – Portala Volim Podgoricu, Turističke organizacije Podgorice i podgoričkog “Zelenila” odlučio je da prvo mjesto pripadne bašti Danijele Bracović koja se nalazi u podgoričkom naselju Zabjelo.

Drugo mjesto pripalo je bašti Ljilje i Duška Banjevića, takodje na Zabjelu, dok je treće mjesto pripalo bašti Mace Popović iz Zagoriča.

Basta Mace Popović iz Zagoriča je osvojila treću nagradu

Prvoplasirana bašta je osvojila i glavnu nagradu – porodični vikend u jednom od najljepših i najluksuznijih hotela u regionu – hotelu Splendid u Bečićima, koju je obezbijedila Montenegrostars grupa. Drugoplasirana bašta osvojila je porodični ručak u poznatom podgoričkom restoranu Salaš 23, a trećeplasirana vrijednu sadnicu iz bogatog rasadnika podgoričkog “Zelenila”.
Kako su pojasnili organizatori, prilikom odlučivanja su ocjenjivali usklađenost vrta, objekta i okoline, kompoziciju vrta, vrtno-arhitektonske objekte, njegovanost vrta ali i njegovu sveukupnu “energiju”.

“Danijelina bašta nije najljepša bašta Glavnog grada, ali je od oko 30 prijavljenih bašti, u najvećoj mjeri odgovorila kriterijumima ocjenjivanja”, rekli su organizatori. Bracović je rekla da je prezadovoljna i počastovovana, te da će joj nagrada biti motiv da se sa još više žara i ljubavi posveti uredjivanju bašte.

Dusko i Biljana Banjević

Žiri je odlučio i da specijalnu doplomu “Najbolje domaćinstvo” uruči porodici Raković iz Zete, koja živi od poljoprivredne proizvodnje u svojih oko stotinu plastenika, kao i diplomu za ljubav prema cvijeću Mirsadi Pepić iz Tuzi.

Mirsada Pepić i mr Tijana Perović (JP Zelenilo)

“Dvoje mladih ljudi, koji imaju četvoro djece, i žive od poljoprivrede zaslužuju svako priznanje i treba da budu primjer mnogima, a posvećenost kojom gospodja Mirsada brine o svojim cvjetnim aranžmanima poznata je svim stanovinicima Tuza, kažu organizatori.
Najbolji podgorički domaćin Savo Raković rekao je da mu ova “titula” predstavlja veliku satisfakciju za naporan rad.

Savo Raković sa sinom

“Jeste teško i puno se radi, ali od poljoprivrede može odlično da se živi i to treba istaći. Poljopivredom su se bavili moji roditeli, ja sam taj posao unaprijedio i razvio, a nadam se i da će moja djeca nastaviti”, rekao je Raković.
“Cilj ovog konkursa je, kao i prethodnih godina, promocija i podizanje svijesti o čuvanju, zaštiti i uredjenju prirodne okoline. Vjerujemo da svake godine motivišemo sugradjane da se posvete čuvanji i uredjenju, prvo svojih bašti, a potom i javnih odnosno zajedničkih zelenih površina, da brinemo o zelenilu, ne bacamo smeće i čuvamo mobilijar, da čuvamo prirodu i da se vraćamo prirodi u svakom smislu, pa i kroz proizvodnju zdrave hrane”, kažu organizatori.
Naglasili su da je ove godine, za razliku od prethodnih, bilo više prijavljenih bašti iz gradskoj jezgra Podgorice, nego iz prigradskih naselja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com