NE ŽELE NA ULICU: Građanska opozicija ne planira da protestuje - Volim Podgoricu

NE ŽELE NA ULICU: Građanska opozicija ne planira da protestuje

Čelnici tzv. građanske opozicije neće učestvovati u protestima koje je za jesen najavilo predsjedništvo Demokratskog fronta (DF), saznaju “Vijesti”. Čelnici Fronta su poručili da će na jesen organizovati proteste ukoliko parlament bude raspravljao o ukidanju poslaničkog imuniteta Milanu Kneževiću i Nebojši Medojeviću.

Iz DF-a su kazali da će na ulice izaći ukoliko se nastavi “pritisak pravosuđa na taj politički savez”.

Dok u Demokratskom frontu tvrde da sa liderima ostalih partija nijesu razgovarali o protestima, sagovornici “Vijesti” iz tzv. građanskih partija tvrde da se takva mogućnost nije ni razmatrala.

“Iz medija smo saznali da Front sprema proteste i niko sa nama o tome nije razgovarao ni neformalno. Rano je pričati o takvom scenariju, posebno što bi svaka radikalizacija političkih prilika išla na ruku Demokratskoj partiji socijalista (DPS) koja bi dobila priliku da opoziciju ponovo predstavlja kao antidržavnu”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz jedne od građanskih partija.

Viši sud u Podgorici kaznio je Kneževića sa dva mjeseca zatvora zbog odbijanja da svjedoči. Knežević je odbio zahtjev Višeg suda da dostavi podatke o sudiji koji mu je, kako je tvrdio, nudio da za 10.000 eura ukine presudu zbog napada na policajca 2015. zbog čega je poslanik DF-a već odležao zatvorsku kaznu.

On se žalio Apelacionom zbog odluke Višeg suda, dok su iz državnog parlamenta tražili mišljenje Ustavnog suda o zatvorskoj kazni poslaniku kojeg štiti imunitet. Iz Ustavnog suda su im poručili da se neće izjašnjavati, niti Skupštini davati pravno tumačenje.

Knežević je kazao da neće dobrovoljno poći na izdržavanje zatvorske kazne, dok su iz Demokratskog fronta najavili da bi se mogli zatvoriti u zgradu parlamenta kako bi spriječili hapšenje njihovog poslanika. Oni su nagovijestili da u slučaju protesta očekuju podršku Socijaldemokratske partije (SDP), Demokrata, pokreta URA, Demosa, Socijalističke narodne partije i Ujedinjene Crne Gore koje imaju poslanike u državnom parlamentu.

“Izvjesno je da će ostale partije u dogovoru sa stranačkim organima reagovati na eventualno Kneževićevo hapšenje. S obzirom na slabu komunikaciju između partija tzv. građanske opozicije, male su šanse za zajednički odgovor, ali ne treba isključiti mogućnost da neke stranke koje su politički bliske podrže Front i na ulici”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com