PODGORICA: Evo kako će građani plaćati parking! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Evo kako će građani plaćati parking!

Podgoričko preduzeće Parking servis ovih dana pustiće u rad aplikaciju pod nazivom “Digitalni kiosk”, koja bi trebalo građanima da olakša plaćanje uličnih parkinga. U pitanju je još jedan način plaćanja putem pametnih telefona, koji je u ovom slučaju povezan sa platnom karticom. To znači da će se korisnicima novac skidati sa platne (kreditne) kartice umjesto sa telefonskog računa.

Navodeći da se aplikacija “Digitalni kiosk” već može skinuti sa plejstor i ajstor prodavnica, kao i sa sajta Parking servisa, direktor ovog gradskog preduzeća Nusret Canović najavljuje da će ona biti puštena i u komercijalne svrhe u narednih nekoliko dana.

“Digitalna aplikacija omogućava onlajn plaćanje uličnih parkinga platnom karticom, tako da plaćanje nije vezano za telefonski račun, nego se obavlja direktno sa kartice. Aplikacija šalje poruku u sistem, povezana je direktno sa karticom, a ne sa telefonom. Za njeno funkcionisanje potrebno je da se korisnik registruje na sajt unese lične podatke, ime, prezime, broj Bejbi karta za trudnice telefona, tablice vozila. Naredni korak je unošenje traženih podataka sa platne kartice. Kad to završite, odaberete parking zonu i platite. Biće urađen i alarm, koji će se oglašavati na telefonu korisnika, kako bi ga obavijestio da mu je isteklo vrijeme za parkiranje”, objasnio je Canović.

Nakon registracije i prvog korišćenja aplikacije, svakog narednog puta biće potrebno samo da korisnik pošalje zonu u kojoj se nalazi i sa kartice će mu se direktno skidati novac isti iznos kao i kada plaća gotovinom.

Kako najavljuje direktor Parkinga, planiraju da instaliraju i druge funkcije, koje će dodatno olakšavati korišćenje uličnih parking usluga.

Jedna od njih je da aplikacija sama prepoznaje zonu u kojoj se korisnik nalazi, kako ne bi dolazilo do greške u plaćanju.

“Radimo tzv. geotaging, da aplikacija automatski prepoznaje zonu u kojoj se korisnik nalazi, kako ne bi pogriješio prilikom odabira zone. Tako aplikacija praktično neće dozvoljavati korisniku da uplati parkiranje za pogrešnu zonu”, pojašnjava Canović.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com