PODGORICA: Migranti napadaju žene i djevojčice - Volim Podgoricu

PODGORICA: Migranti napadaju žene i djevojčice

Mještani podgoričkog naselja Konik ogorčeni su zbog nastanjivanja migranata sa Bliskog istoka i iz Afrike u njihov komšiluk i kažu da strahuju za svoju, a posebno bezbjednost svojih majki, sestara, supruga i kćerki. Oni tvrde da su prije nekoliko dana migranti ispred lokalne prodavnice napali djevojčicu od 15 godina i pokušali da je uvuku u kuću u koju su smješteni, ali to nijesu dozvolili mještani koji su vidjeli šta se dešava.

Napad na djevojčicu su Danu potvrdila trojica mještana, koji kažu da bi se najradije iselili sa Konika nakon što su dobili nove komšije.

Ekipa Dana je juče obišla Konik i u dvije kuće u kojima su smješteni migranti vidjeli su veliki broj muškaraca, koji su sjedjeli ili stajali na terasama. Nekoliko minuta nakon dolaska novinarske ekipe svi su sa terasa ušli u kuće i zatvorili vrata.

Mještanin Konika Semir Luković kaže da je u tom naselju rođen, te da nikada nijesu imali ovoliko problema kao sad. Navodi da mu je u posjlednjih nekoliko mjeseci automobil obijen dva puta, ali ne zna ko je to uradio jer nikog nije vidio.

Navodi da pojedini muškarci koji su smješteni u kućama za migrante šetaju goli po terasi, dobacuju ženama i djeci.

“Komšija mi je ispričao da su prije nekoliko dana napali jednu djevojčicu i pokušali da je uvuku u kuću. Muškarcima se ne obraćaju, ali ženama dobacuju. Mi ne znamo šta pričaju jer ih ne razumijemo. Tu ih je negdje oko 70 i ljudi ne smiju ništa ni da im kažu jer ko zna šta bi uradili. Osjećamo se ugroženo i zaista se nadam da će se ovaj problem riješiti”, navodi Semir Luković.

Šaban Krasnići potvrđuje priču da su migranti prije nekoliko dana napali djevojčicu od 15 godina, te da zbog toga strahuje za svoje tri kćerke. Kaže da mještani ne smiju da se suprotstave migrantima, jer se plaše da bi bili okrivljeni ako bi došlo do sukoba.

Mještanin M.I. koji je želio da ostane anoniman kaže da mu se ni najmanje ne dopada što je Konik “postao ratna zona kao Sirija i Avganistan”.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com