Negativna kampanja nije umanjila broj gostiju - Volim Podgoricu

Negativna kampanja nije umanjila broj gostiju

Kao i minulih sezona i ovog ljeta najbrojniji turisti na crnogorskoj obali su Srbi i Rusi, a negativna kampanja nije umanjila broj turista, ocijenio je ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović, u razgovoru za “Novosti”.

Ministar je rekao da su Srbi i Rusi dragi gosti, ali i da je sve više turista iz Zapadne Evrope, ponovio je da očekuje da će ova godina nadmašiti predhodnu i da će Crna Gora prihodovati milijardu eura.

Trenutno je registrovano oko 175.000 gostiju, što je pet odsto više nego prošle godine u istom periodu.

“Turistima iz Srbije i dalje smo jedna od omiljenih destinacija za odmor. Bilježimo i značajno veće interesovanje iz Njemačke, Austrije, Francuske, Poljske i Velike Britanije, ali i Kine i Japana. Više je i velikih svjetskih turoperatora, kao što su TUI, Thomas Cook, FTI, Der Touristik, Thomson i Monarch, koji pretežno dovode goste sa zapadnih tržišta. Prema istraživanju Blumberga, mi smo ove godine deseta destinacija u svijetu po broju megajahti. Iza nas su Australija, Malta, Emirati, Bahami. Kada se uzme u obzir da je njihova prosječna dužina veća od 50 metara – onda smo peti u svijetu”, kaže Radulović.

Na pitanje da li su politički zategnuti odnosi sa Moskvom ugrozili priliv gostiju iz Rusije, odgovara odrično.

“Ne. Prema broju gostiju iz Rusije ove i prethodne godine, kao i prema najavama bukinga, politička situacija ne utiče ni na goste ni na našu ponudu i gostoprimstvo. Prethodne godine, kada je postojala negativna kampanja o Crnoj Gori u ruskim medijima, našu zemlju je posetilo više od 350.000 turista iz Rusije, što je bio rast od preko 10,6 odsto u odnosu na 2016. godinu”, rekao je ministar.

Prema riječima Radulovića, i u prvih pet mjeseci ove godine trend je sličan. U kolektivnom smještaju raste broj ruskih turista za više od šest odsto. On je istakao da cijene diktira tržište.

“Kada govorio o regionu, naša ponuda je po cijenama konkurentna, pogotovo u odnosu na Hrvatsku, koja se takođe bazira na suncu i moru. Mi nudimo ponešto za svakog, i krećemo ka strateškom cilju, a to je ponuda za visokoplatežne turiste”, dodao je on.

Novosti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com