Bijelo Polje: Uskoro počinje izgradnja gradske džamije - Volim Podgoricu

Bijelo Polje: Uskoro počinje izgradnja gradske džamije

Predsjednici opštine i SO Bijelo Polje Petar Smolović i Abaz Dizdarević juče su razgovarali sa reisom Islamske zajednice Crne Gore Rifatom Fejzićem i njegovim saradnicima, predstavnicima opštine Konya iz Turske, Ambasade Republike Turske i građevinskim stručnjacima na temu izgradnje Centralne gradske džamije u Bijelom Polju.

Smolović se zahvalio delegaciji na posjeti i istakao da je nadležni opštinski organ izdao urbanističko-tehničke uslove, te da će shodno mogućnostima podržati izgradnju Centralne džamije.

“Ova džamija će biti ne samo vjerski objekat, već i kulturno-edukativni centar od značaja za Bijelo Polje, za koji će biti zainteresovani i turisti koji će boraviti ili prolaziti kroz grad. Bijelo Polje je grad poznat po toleranciji, pa je 2003. godine zavrijedio i nagradu za najtolerantniji grad u Srbiji i Crnoj Gori”, istakao je Smolović.

Fejzić navodi da je izgradnja Centralne gradske džamije značajna, ne samo za bjelopoljski Medžlis, već i čitavu Islamsku zajednicu.

“Nakon dugo vremena došli smo do samog početka izgradnje ovog objekta, dijelom je i opština pomogla kupovinu zemljišta. Izgradnja ove džamije je potreba za muslimane ovoga grada” kazao je Fejzić.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com