Gvozdenović na gorivo troši 343, a na telefon 267 eura mjesečno - Volim Podgoricu

Gvozdenović na gorivo troši 343, a na telefon 267 eura mjesečno

Poslanici Skupštine Crne Gore potrošili su u proteklih godinu i po dana 23.606 eura za gorivo, a najveći trošak napravio je potpredsjednik parlamenta iz Demokratske partije socijalista (DPS)
Branimir Gvozdenović koji je za službeni BMW-a potrošio 6.188 eura goriva.

Prema podacima koje je parlament dostavio “Vijestima”, po zahtjevu za slobodan pristup informacijama, Gvozdenović je prošle godine novcem građana na gorivo potrošio 3.801 euro, a u prvih šest mjeseci ove godine 2.387 eura, što je oko 343 eura mjesečno.

Gvozdenović je i najveći “potrošač” i kada su pitanju telefonski razgovori. Njegovi razgovori u proteklih pola godine građane su koštali 1.757 eura, a potpredsjednik Skupštine najveći račun je napravio u januaru ove godine kada je potrošio 720 eura.

Gvozdenović je tokom 2017. godine napravio trošak za telefonski račun od 3.061 euro. On je u julu prošle godine napravio račun od 641 euro, dok mu je Skupština u novembru platila račun od 452 eura. Njegov prosječni telefonski račun u proteklih 18 mjeseci bio je oko 267 eura.

Nakon Gvozdenovića, Skupštinu je najskuplje koštao predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja koji je za godinu i po dana potrošio 3.307 eura za gorivo, odnosno oko 183 eura mjesečno.

Predsjednik Ustavnog odbora i poslanik DPS-a Miodrag Vuković na gorivo je potrošio 2.420 eura ili oko 134 eura mjesečno, dok je vožnja njegove partijske koleginice i predsjednice Odbora za antikorupciju, Daliborke Pejović građane koštala 2.086 eura, odnosno oko 115 eura na mjesečnom nivou. Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić mjesečno na gorivo troši oko 97 eura, a u proteklih 18 mjeseci potrošio je ukupno 1.751 euro.

Gorivo za službeni automobil predsjednika Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, takođe poslanika DPS-a, Željka Aprcovića, građane je za godinu i po koštalo 2.095 eura, ili 116 eura mjesečno.

Potpredsjednik parlamenta Genci Nimanbegu mjesečno na gorivo troši oko 160 eura, a poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović oko 118 eura. Predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode, Halil Duković mjesečno košta parlament oko 71 euro, dok njegov kolega iz DPS-a, šef Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, Radule Novović u službeni automobil mjesečno “uspe” oko 80 eura.

Gorivo poslanika DPS-a i šef skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, Suada Numanovića građane Crne gore mjesečno košta 53,5 eura, dok šef Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Predrag Sekulić troši oko 58 eura na mjesečnom nivou.

Predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak, troši najmanje od svih predsjednika odbora. Ona mjesečno sipa manje od 10 eura goriva, a napravila je ukupni trošak od 166 eura za 18 mjeseci.

Poslanički klub Socijaldemokratske partije (SDP) čiji je šef Raško Konjević, prosječno na mjesečnom nivou troši oko 85 eura na gorivo, dok klub Demokratskog fronta (DF) na čijem je čelu Milutin Đukanović prosječno za mjesec dana na gorivo potroši oko 72 eura.

Nikolić mjesečno za telefon troši 100 eura, a Brajović tri i po

Skupština je za godinu i po dana za telefonske račune poslanika DPS-a Miloša Nikolića platila 1.558 eura. Parlament Nikoliću mjesečno plaća račune od 100 eura, dok razgovori njegovog kolege iz DPS-a Andrije Nikolića mjesečno koštaju građane oko 90 eura.

Šefu poslaničkog kluba DPS-a Skupština je od januara do juna plaćala telefonske račune od 10,29 eura, dok se u dokumentima dostavljenim “Vijestima” navodi da su mjesečni računi predsjednika Skupštine Ivana Brajovića svega “tri i po eura mjesečno”.

Potpredsjednik parlamenta Genci Nimanbegu za godinu i po dana napravio je trošak od 1.505 eura, odnosno oko 83 eura mjesečno. Poslanica DPS-a Marta Šćepanović prosječno za mjesec dana napravi trošak od 89 eura, odnosno 1.619 eura za godinu i po.

Kada su u pitanju opozicioni poslanici, najveće telefonske račune Skupština plaća predsjedniku Građanskog pokreta URA Dritanu Abazoviću čiji je prosječni mjesečni trošak 92,5 eura.

Nakon Abazovića, najveće telefonske račune napravio je poslanik DF-a Branko Radulović, prosječno 83 eura mjesečno, zatim predsjednik Demosa Miodrag Lekić čiji je prosječni račun oko 76 eura. Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević mjesečno u prosjeku potroši oko 74 eura, a njegov kolega iz DF-a, Andrija Mandić oko 62 eura.

Prosječni račun predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić je oko 72 eura. Poslanici Demokrata odrekli su se prava da im Skupština plaća telefonske račune i gorivo.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com