PODGORICA: Gradiće se novi kružni tok, evo na kojoj lokaciji! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Gradiće se novi kružni tok, evo na kojoj lokaciji!

Nacrtom Detaljnog urbanističkog plana “Servisno skladišna zona uz željezničku prugu-Vatrogasni dom” u Podgorici, predviđena je izgradnja novog kružnog toka u Podgorici i to na Bulevaru Josipa Broza na Starom aerodromu.

Kako je pojašnjeno na jučerašnjoj centralnoj javnoj raspravi kružni tok bi se gradio na mjestu ukrštanja produžetka Bulevara Save Kovačevića sa Bulevarom Josipa Broza i Zmaj Jovine ulice.

Produžetak Bulevara Save Kovačevića predviđen je odavno, odnosno za projekat se govori od još od početka vođenja grada od strane nekadašnjeg gradonačelnika Miomira Mugoše, ali ranije nije pominjana izgradnja kružnog toka.

Kako je pojašnjeno uz prugu iza Vatrogasnog doma bio bi izgrađen zeleni zaštitni pojas, koji bi se nastavio na postojeći pojas čempresa na tom potezu, a na javnoj raspravi nije bilo zainteresovanih građana.

Nacrtom DUP-a “Masline” predviđena je između ostalog regulacija Savinog potoka, proširenje nekoliko ulica i rješavanje uskih grla na tom prostoru, kao što je na mjestu ukrštanja Ulice Đulje Jovanova i Skopske.

Nekoliko sugrađana je imalo primjedbe na planirano proširenje saobraćajnica, a Slavko Ivanović zapitao je zašto se proširuje ulica vojvode Vasa Bracanova na samo sa jedne strane, odnosno na račun njegovog imanja.

Predstavnica obrađivača plana irme “Urbi pro” Ana Džudović pojasnila je da su na njegovom imanju, nacrtom DUP-a ormirane tri urbanističke parcele, odnosno da urbanizaciju mora da prati adekvatna saobraćajna infrastruktura.

Predstavnica Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora Zorica Rakčević objasnila je građanima na javnoj raspravi za DUP “Masline”, da moraju da podnesu pismeno predloge, kako bi bili razmatrani.

“Odnosno, prema zakonu, obrađivač plana je dužan da primjedbe građana uklopi u plan, a predstavnici Ministarstva održivog razvoja će nakon što im se pošalje finalna verzija dokumenta, provjeriće da li su primjedbe građana uvažene. Tek nakon toga dokument dobija saglasnost od Ministarstva i šalje se Skupštini Glavnog grada na usvajanje”, kazala je Rakčević.

Predstavnici obrađivača plana su pojasnili i da je i ovim nacrtom, kao i prethodnim DUP-om, predviđena izgradnja Doma zdravlja za potrebe stanovnika sa područja Maslina.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com