Raičević obećao: Prepolovićemo broj nezaposlenih u Baru - Volim Podgoricu

Raičević obećao: Prepolovićemo broj nezaposlenih u Baru

Cilj koji je pred sobom postavio novi predsjednik barske Opštine Dušan Raičević u predstojećem četvorogodišnjem mandatu je da prepolovi broj nezaposlenih u gradu pod Rumijom.

Kako je kazao u razgovoru za Pink M, s tim u vezi je već pripremljen set mjera kako bi lokalna uprava podstakla kreiranje novih radnih mjesta, a ne njihovo otvaranje u administarciji.

Problem koji tišti građane Bara je nezaposlenost i toga je Raičević, kako kaže, svjestan. Stoga će mu suočavanje sa tim izazovom biti prioritet u radu, a pred sobom je postavio i konkretan cilj – prepoliviti broj nezaposlenih u predstojećem četvorogodištu.

“S tim u vezi smo pripremili i set mjera koje planiramo do kraja ove godine da primijenimo čime ćemo ponuditi novu perspektivu svim nezaposlenim, ali i onim mladim ljudima kojima je potrebno da na neki način podijele rizik pokretanja svojih biznis ideja i zaista prepoznajemo veliku potrebu da utičemo na kreiranje novih radnih mjesta, a ne na otvaranje radnih mjesta u administarciji“, dodao je Raičević.

Na taj način biće, kako kaže, omogućen ekonomski razvoj grada, posebno podstaknut realizacijom projekata koji su u planu.

„Tu prije svega mislim na projekat izgradnje elitnog turističkog naselja na Maljeviku i valorizaciju lokaliteta Dubovica, čime će se značajno poboljšati situacija u gradu“, navodi Raičević.

Prostora za napredak Raičević kaže ima u svim oblastima, stoga od svog tima očekuje novu energiju.

Govoreći o turističkoj ponudi ističe da su prepoznate dvije čarobne obale, a da su skriveni potencijali i u zaleđu Bara.

„Očekujem da turistička privreda u saradnji sa stanovnicima našeg zaleđa utiče na poboljšanje tog turističkog proizvoda i bitno unaprijedi razvoj ruralnog turizma. Prije svega zalagaću se da ne iznevjerim sebe, povjerenje ljudi koji su me predložili za ovu odgovornu funkciju i da ispunim očekivanja građana, a sve sa ciljem ubrzanog ekonomskog razvoja i poboljšanja kvaliteta života svih građana Bara“, obećao je Raičević.

Pink M

1 komentar

  1. I have learned result-oriented things by means of your site. One other thing I’d really like to say is that often newer pc os’s are inclined to allow extra memory to be utilized, but they also demand more memory space simply to perform. If an individual’s computer is not able to handle a lot more memory and also the newest program requires that storage increase, it might be the time to buy a new Laptop or computer. Thanks

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com