Beogradski sindikat obilježio drugo veče Bedem festa! - Volim Podgoricu

Beogradski sindikat obilježio drugo veče Bedem festa!

Nezapaćena atmosfera druge noći Bedem festa. Brojna publika koja je sinoć bila na tvrđavi Onogošt sigurno će dugo pamtiti prošlo veče, za šta je, bez sumnje, najviše zaslužan hip hop sastav Beogradski sindikat.

Beogradski sindikat – 9. BEDEM fest Nikšić

Za #TvojGrad BEOGRADSKI SINDIKAT

Gepostet von Bedem Fest / Nikšić am Sonntag, 5. August 2018

Pobjednik partnerskog Bunt rok festivala Sergio Lounge otvorio je drugu festivalsku noć, a nakon pola sata nastupio je domaći Off Duty, koji je tako proslavio svoj 10. rođendan i promovisao EP „Putokaz“. Ovaj nikšićki pank rok sastav inače je jedini crnogorski bend na ovogodišnjem Bedem festu.

„Već godinama se uvijek rado odazovemo pozivu Bedem festa, kojeg se sjećamo kada je počinjao kao jedna interesanta ideja, a koji je danas porastao na jedan festival velikih razmjera i postao ikona grada Nikšića“, kazali su iz Off Duty-ja.

Foto: Milos Zvicer Photography

A onda je nešto nakon 21h uslijedio nastup koji je „usijao“ tvrđavu. Uz velike ovacije publike na binu je izašao Beogradski sindikat i već sa prvim stihovima numere „Za sve moje ljude“ napravio pravi bum.

„Sve smo učinili da dođemo večeras ovdje. Ovo je sjajna organizacija, sjajan festival. Prije par godina smo bili u Nikšiću i mislim da ćemo opet da pobijedimo zajedno jer ovo je dan za pobjedu“, kazali su oni publici.

Nikšićka publika ih je „u stopu“ pratila u pjesmama „Dan za pobedu“, „Ovo je naš grad“, „Alal vera“, ali i u novoj pjesmi „Neuništivi“ koju prvi put izvode i kako su rekli, drago im je što je to baš u Nikšiću.

Foto: Milos Zvicer Photography

Na poziv beogradske grupe, tokom pjesme „Pravo kroz vetar“ svijetla na bini su se ugasila, na šta je brojna publika upalila bliceve na mobilnim telefonima i tako napravila sjajan prizor, koji je „začinila“ bakljada. Na devetoj po redu pjesmi, upalilo se devet baklji, simoblično za devet godina Bedem festa.

Foto: Milos Zvicer Photography

Nastavili su u svom ritmu uz pjesmu „Zajedno“, „Sistem te laže“, „Nema predaje“, i od svih čekanu „Baladu disidenta“. Tokom nje je ulijedila još jedna bakljada, a nedugo zatim Sindikat se povukao sa scene. Ipak, neumorna publika uspjela je da ih jednoglasno vrati na bis i tako zajedno sa njima otpjeva još dvije pjesme.

„Napravili smo neki miks cjelokupnog materijala našeg, i starih i nekih novih pjesama gdje smo izabrali neke pjesme koje su dobre za koncertne nastupe, tako da očekujemo da će da bude neka energija koja neće splasnuti od početka do kraja“, kazao je Feđa Dimović novinarima prije početka nastupa koji je, bez dileme, opravdao očekivanja.

Foto: Milos Zvicer Photography

Mladi su, kako je kazao, nažalost bombardovani sa svih strana raznim lošim uticajima medijima koji „kroje kapu“ i loš ukus mladim ljudima.

„Mi kao Beogradski sindkat možemo da utičemo u nekim okvirma u kojima mi postojimo, a mi postojimo u okvirima našeg You Tube kanala, interneta. Nijesmo u medijima, ni onim koji su opozicioni, ni onim koji su pozicioni. Mislim da je to vrlo jasno da je sada neki period ispiranja mozga i jedne opšte budalaštine, jednog opšteg neukusa i bezidejnosti, što je opet neki način da se kontrolišu ti mladi kako ne bi razmšljali svojom glavom i kako bi bili jednostavno biračka mašinerija ili jeftina radna snaga“, smatra on dodajući da je privilegija da čovjek bude slobodan, da može da kaže ono što misli, da radi ono što voli.

 

Oko ponoći, scenu je zauzela hrvatska elektropop grupa – tajanstveni maskirani dvojac Nipplepeople koji je tokom nastupa silazio do publike, palio baklje i ujedno pozvao sve da i posljednje večero posjete festival.

Foto: Milos Zvicer Photography

Zatvaranje druge noći festivala pripalo je mađarskom sastavu Belau, koji je na binu ostao do skoro tri sata iza ponoći.

Među masom, koja je uživala na tvrđavi, zatekli smo i našeg reprezentativca i košarkaša španske Velensije, Bojana Dubljevića. Iako ima mnogo obaveza, kaže da za nikšićke festivale ipak nekako nađe vremena.

„Nemam puno vremena da dolazim na Lake i Bedem zato što u to vrijeme uvijek imam obaveza sa reprezentacijom, ali mislim nešto sjajno za Nikšić, prije svega što se dovode sjajni bendovi, promoviše nikšićki rok i mislim da je ovo nešto najbolje što se moglo dogoditi Nikšiću“, kazao je Bojan koji se sjajno provodio.

Isti je bio slučaj i sa njegovi drugom, Borisom Mijuškovićem.

„Došao sam zbog svih izvođača. Mislim da je festival odličan kao i svake godine, inovativan po pitanju line up-a. Uživamo naravno uz najbolju muziku i najbolje pivo“, šaljivo  je rekao on.

Iz organizacije su mnogo puta do sada naglasili da su volonteri snaga Bedem festa, pa je jedan od njih, Đorđe Drinčić, kazao šta njemu znači to što je dio „festivala sa dušom.

„Ovo je peta godina da sam dio festivala. Velika stvar, jer sama atmosfera i energija i ljudi koji čine Bedem fest je nešto posebno“, ponosno je istakao on.

Organizatori festivala poručili su da je ih raduje to što je tvrđava bila do poslednjeg mjesta puna i da su imali tu čast da svojim sugrađanima poklone onu muziku koju su dugo čekali da čuju.

Treću, ujedno i posljednju festivalsku noć večeras u 20h otvoriće pobjednički bend festivala Omladina Subotica, makedonski sastav KI koji dolazi iz Kumanova.

Splitsku divu koja iza sebe ima karijeru dugu četiri decenije, Zoricu Kondžu, publika će imati priliku da sluša od 20.30h, a nakon nje, u 22h nastupiće još jedna muzička diva autentičnog i prepoznatljivog glasa, jake interpretacije i posebnih emocija – Kaliopi.

Scenu će u ponoć zauzeti novosadski alternativni sastav Obojeni program, a u 1h svoj prvi festivalski nastup u Crnoj Gori imaće grupa Repetitor, koja je prošle godine nastupala u Plužinama, u sklopu promocije osmog Bedem festa.

Filip Ravić, poznatiji kao DJ Iron nastupom u 2.30h zatvoriće deveto izdanje festivala na tvrđavi.

(Onogošt)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com