BURNO NA SJEDNICI PODGORIČKOG SDP-A: Odbijene ostavke, biraće se novo rukovodstvo - Volim Podgoricu

BURNO NA SJEDNICI PODGORIČKOG SDP-A: Odbijene ostavke, biraće se novo rukovodstvo

Članovi najužeg rukovodstva podgoričkog odbora Socijaldemokragske partije SDP Crne Gore ponudili su ostavke, ali većina u odboru to nije prihvatila. Ipak, nakon burne sjednice podgoričkog odbora, na kojoj je analizirana situacija tokom i nakon nedavnih lokalnih izbora, u koordinaciji sa rukovodstvom partije na državnom nivou donijeta je odluka da bude organizovana izborna konvencija na kojoj će se birati novo rukovodstvo, piše Dan.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima Dana, ostavke su ponudili predsjednik podgoričkog odbora SDP-a Raško Konjević i sekretar tog tijela Jadranka Vojinović, ali većina u tom odboru nije htjela da ih prihvati. Zato će na konvenciji biti izabrano novo rukovodstvo i, kako sada stvari stoje, imajući u vidu organizaciono-tehničke pripreme, njeno održavanje treba očekivagi početkom novembra ove godine. Na sjednici je posebno analiziran izborni rezultat jer SDP na nedavnim lokalnim izborima u Podgorici nije prešao cenzus.

Dio članova odbora je iskazao nezadovoljstvo posjlednjim dešavanjima i istakli su da čelnici treba da podnesu ostavke.

Koalicija SDP i Demos Ranka Krivokapića i Miodraga Lekića ostala je ispod cenzusa na izborima koji su 27.maja održani u glavnom gradu i neće imati svog predstavnika u lokalnom parlamentu u naredne četiri godine.

Nakon što je u koordinaciji sa rukovodstvom partije na državnom nivou donijeta odluka da bude organizovana izborna konvencija podgoričkog SDP-a na kojoj će se birati novo rukovodstvo, odlučeno je da se izabere koordinacioni tim koji će pripremiti njeno održavanje. Taj tim predvode Miloš Vuičević i Ivan Vujović.
Izvor dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com