ISPITUJE SE VEZA CRNOGORSKOG KLANA SA LIKVIDACIJOM ADVOKATA: Kavčani pod lupom zbog ubistva Dragoslava Miše Ognjanovića! - Volim Podgoricu

ISPITUJE SE VEZA CRNOGORSKOG KLANA SA LIKVIDACIJOM ADVOKATA: Kavčani pod lupom zbog ubistva Dragoslava Miše Ognjanovića!

Nakon što su se pojavile informacije da je pripadnik “kotorskog klana” pljunuo advokata Dragoslava Ognjanovića dvije nedelje prije ubistva, istražitelji su jedan dio istrage usmjerili na tu kriminalnu organizaciju

Istraga ubistva uglednog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57), koji je prošle subote izrešetan ispred svoje zgrade na Novom Beogradu, prioritet je naših istražitelja, a jedan od pravaca istrage jeste i sukob dva kriminalna klana iz Crne Gore – kavačkog i škaljarskog.

Nakon što su se pojavile informacije da je Ognjanoviću petnaestak dana prije likvidacije pretio jedan istaknuti pripadnik “kavačkog klana”, istraga je fokusirana na ovu kriminalnu organizaciju.

 

Prijetili Miši

– Pojavile su se informacije da je advokata dvije nedelje prije ubistva pripadnik “kavčana” pljunuo u lice u beogradskom kafiću i da mu je tada izrečena direktna prijetnja ubistvom. On neprijatni susret nije prijavio policiji, a inspektori sada pokušavaju da utvrde istinitost tih navoda, zbog čega su jedan dio istrage usmjerili na “kavački klan”. Proverava se da li je ova kotorska kriminalna grupa imala motiv da likvidira Ognjanovića – objašnjava  izvor i dodaje da se u okviru istrage Mišinog ubistva češljaju i svi predmeti na kojima je on radio, ali da se provjerava i mogućnost da je stradao u ratu porodica Bojović i Šaranović, pošto je ubijeni godinama zastupao Luku Bojovića i njegovu porodicu, sa kojima je imao i prijateljski odnos.

Naš izvor podsjeća da je “kavački klan” duže vreme na udaru suprotstavljenih kriminalnih grupa, ali i na udaru crnogorske policije.

– Najprije se u decembru prošle godine na Jutjubu pojavio snimak pod nazivom “kavački klan”. Tada su objelodanjena imena navodnih vođa i članova klana, kao i brojni detalji o njima. Nedugo potom, 1. januara 2018. u Beogradu likvidiran je Davorin Baltić (41), koji je bio označen kao jedan od vođa “kavčana” – kaže izvor i dodaje da je grupa i u junu ove godine doživjela udarac kada su u Crnoj Gori uhapšeni pripadnici organizovane grupe koja je za novac ubijala po Crnoj Gori i Srbiji.

 

Pripremali ubistva

– Grupa je uhapšena u jeku priprema dvije likvidacije osoba bliskih “škaljarskom klanu”. Prema saznanjima crnogorske policije, uhapšeni su radili i za kavački i za škaljarski klan, tačnije radili su za onog ko ih angažuje i plati, a postoje indicije da su bili povezani sa albanskim podzemljem. Jedan od uhapšenih iz te grupe postao je svjedok-saradnik tužilaštva i priznao krivicu za likvidacije, ali je i otkrio ko stoji iza ubistava koja su se dogodila u krvavom ratu dva zaraćena klana – podsjeća izvor.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com