Srušio se njemački avion, strahuje se da nema preživjelih - Volim Podgoricu

Srušio se njemački avion, strahuje se da nema preživjelih

Njemački avion iz Drugog svjetskog rata, vjerovatno sa 17 putnika i tri člana posade, srušio se u planinama na istoku Švajcarske.

Kako je prenijela agencija ATS, strahuje se da nema preživjelih.

Policija je najavila konferenciju za štampu na kojoj će biti saopšteni detalji o nesreći. Junkers JU52 HB-HOT, sa tri motora, izgrađen je 1939. u Njemačkoj. Pripada kompaniji JU-Air koju su 1982.osnovali ljubitelji ratnog vazduhoplovstva.

Avion se srušio juče, dok je letio na visini od 2.540 metara, u kantonu Graubinden. Poletio je iz Tičina, na jugu Švajcarske, i trebalo je da sleti na vojni aerodrom kod Ciriha, prenosi Beta.

Mediji su javili da su sva mjesta na letu bila rezervisana, što bi značilo da je 20 ljudi stradalo prilikom pada. Očevici iz jednog planinarskog doma rekli su da je avion napravio iznenadni zaokret prije pada, kao i da misle da nije bilo eksplozije.

Kantonalna policija skoro 24 sata poslije nesreće nije saopštila detalje. U akciji spašavanja učestvuje pet helikoptera.

Kompanija JU-Air ima četiri aviona tipa Junker. Avionima upravljaju bivši vojni i profesionalni piloti. Od osnivanja je kompanija imala samo jedan incident, 1987. na aerodromu u Koblencu, kada niko nije bio povrijeđen.

Na sjeveru Švajcarske juče se dogodila još jedna avionska nesreća u kojoj nije bilo preživjelih. Prilikom pada malog turističkog aviona poginuli su roditelji i dvoje djece.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com