PODGORICA: Ugrožena bezbjednost građana - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ugrožena bezbjednost građana

Stanovnici Ulice Georgi Dimitrova na Koniku od januara čekaju na postavljanje dva „ležeća policajca”. Oni su se dopisom 24. januara obratili Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj sa zahtjevom da im vrate „ležeće policajce” koji su uklonjeni nakon rekonstrukcije ulice. Dobili su obećanje da će usporivači brzine biti montirani, ali ni nakon sedam mjeseci to se nije desilo.

Sumnjaju i da će se uskoro desiti jer su zaposleni iz preduzeća Putevi otišli na kolektivni godišnji odmor. Ipak, pozivaju ih da što prije to urade, jer je bezbjednost građana, a naročito djece ugrožena.

– Na sve apele građana nadležni su se oglušili. Stalno su imali izgovor da nemaju „ležećih policajaca”, a znamo da su ih ugrađivali na drugim mjestima koja su manje važna od OŠ „Marko Miljanov”. Postojeće koje smo imali firma „Kažeks” je uklonila radeći fekalnu kanalizaciju i ostavila je to tako. Podnosili smo zahtjev da se postave novi. Dobili smo odobrenje za dva. Molili smo da to urade, ali nijesu htjeli da se okrenu na nas –rekao je Goran Stešević, mještanin.

Stešević ističe da se ovom ulicom prebrzo vozi i da strahuju za život djece, ali i starih.

– Sad je novi asfalt pa prebrzo voze. Djeca su se čak povređivala. Tu je dovoljno postaviti dva usporivača. Jedan u blizini kontejnera kod škole i na raskrsnici sa Ulicom Gavrila Principa. Više im se nećemo obraćati, samo čekamo da nam izađu u susret, jer su to obećali –istakao je Stešević.

DAN

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com