POTPUKOVNK U PRITVORU: Pokušao da ubije koleginicu? - Volim Podgoricu

POTPUKOVNK U PRITVORU: Pokušao da ubije koleginicu?

 Potpukovnik Vojske Crne Gore Emin Husović ostaće u pritvoru zbog sumnje da je pokušao da ubije koleginicu A.Lj., odlučio je Apelacioni sud.
Husoviću je Viši sud u Podgorici produžio pritvor zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke. Na tu odluku žalio se njegov branilac, ali je Apelacioni sud tu žalbu odbacio kao neosnovanu.
On se sumnjiči za krivična djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U rješenju suda navedeno je da je Husović osnovano sumnjiv da je 25. juna, oko 11 sati, u Podgorici, u zgradi Ministarstva odbrane, sa umišljajem pokušao da liši života oštećenu A.Lj. On je,prema sumnjama istražitelja, došao na vrata kabineta oštećene držeći u ruci repetirani pištolj „CZ“ kalibar 9 mm, za koji se osnovano sumnja da je neovlašćeno držao, i usmjerio ga u pravcu koleginice, upućujući joj riječi: „Ubiću te!“ U predkabinetu se u tom trenutku nalazio njegov kolega D.M., koji je uhvatio pištolj i spustio ga u pravcu poda kako bi spriječio okrivljenog u izvršenju krivičnog djela. Tada je okrivljeni ispalio jedan projektil u pod.
Sudije su ocijenile da postoji strah da će Husović pobjeći ukoliko se nađe na slobodi jer mu prijeti visoka kazna zatvora.

– Ta opasnost povećana je činjenicom da mu najbvliža rodbina živi van granica Crne Gore, te da bi mu mogli pomoći u skrivanju. Takođe, u nastavku istrage potrebno je saslušati još nekoliko svjedoka na koje bi Husović, ukoliko se nađe na slobodi, mogao da utiče i na taj način ometa vođenje postupka. Kako je ovaj sud utvrdio da je prvostepeni sud osnovano i zakonito produžio pritvor okrivljenom E.H. po navedenim pritvorskim osnovima, te za takvu svoju odluku dao jasne i uvjerljive razloge, o kojima se ovaj sud izjasnio u obrazloženju ovog rješenja, to prvostepenim rješenjem, po nalaženju ovog suda, navedenom optuženom nije povrijeđeno nijedno od Ustavom Crne Gore i Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda zajemčenih prava i sloboda – piše u rješenju Apelacionog suda.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com