SNEŽANA BROJI POSLJEDNJE DANE: Otac muči muku da je dovede u Crnu Goru - Volim Podgoricu

SNEŽANA BROJI POSLJEDNJE DANE: Otac muči muku da je dovede u Crnu Goru

Umjesto da poslednje dane života svoje jedanestogodišnje mezimice Snežane provodi u miru i dostojno pored njenog kreveta, Bjelopoljac Goran Zejak muku muči da dijete sa Instituta za onkologiju i radiologiju u Beogradu preveze do Kliničkog centra Crne Gore.

“Samo bih pitao ljekare Kliničkog centra Crne Gore da li bi obezbijedili helikopter ili avionsku kartu da je njihovom djetetu preostalo nedjelju do mjesec dana života”, pitao je očajni otac.Snežana boluje od teškog oblika tumora, o čemu su Vijesti pisale.

Od, četvrtka, kada mu je saoštena turobna prognoza da dijete u takvom stanju može živjeti od nedjelju do mjesec dana, Goran i ljekari Instituta pokušavaju da dijete upute za Crnu Goru.

“Poslije niza telefonskih poziva Institut je u petak uputio telegram bjelopoljskoj Opštoj bolnici da prevezu dijete do KCCG.U bjelopoljskoj Bolnici načelnici pedijatrije na Institutu,   Lejli Paripović  je pedijatrica bjelopoljske Bolnice dr Aida Šećo kazala da su poslali vozilo za Beograd i da je krenulo. Međutim, nakon par sati u ponovnom kontaktu dr Šećo je kazala da ne mogu da obezbijede vozilo, i preporučila  da se Inistut za onkologiju  telegramom obrati  KCCG da upute helikopter, zbog teškog stanja pacijenta, što je urađeno.

Međutim, iz KCCG je saopšteno da je helikopter u kvaru, i da pošalju novi telegram za prevoz avionom od Podgorice. Iako je iz Instituta, istog dana upućen treći telegram, ovoga puta za prevoz od prevoza nije bilo ništa.

Iz KCCG su saopštili da ne ne samo da ne mogu za danas da obezbijede avionsku kartu, već da ne znaju ni kada će moći”, kazao je očajni otac. On je podsjetio da se Snežana na liječenju u Kliničkom centru Srbije i Institutu od decembra prošle godine. Istakao je da je beskrajno zahvalan ljekarima na Kliničkom centru Srbije i Instututu za radiologiju, koji su bili izuzetno dobri prema Snežani.

Svi koji žele da pomognu mogu to da učine uplatom na broj žiro-računa 520032000000308681 kod Hipotekarne banke, na ime Goran Zejak, ili na devizni račun broj: ME 25520036000001775509.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com