SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE: Mladi košarkaši demolirali Letonce u finalu (FOTO) - Volim Podgoricu

SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE: Mladi košarkaši demolirali Letonce u finalu (FOTO)

Košarkaši Srbije do 18 godina starosti savladali su Letoniju 99:90 (32:20, 22:21, 23:24, 20:25) u finalu Evropskog prvenstva, igranog u Rigi.

1 / 5 FOTO: FIBA EUROPE
Srbija je dominirala tokom gotovo cijelog meča, koji je igran u prepunoj dvorani u Rigi, a koji je iz prvog reda posmatrala i zvijezda NBA ligaša Njujork Niksa Krispas Porzingis.
FOTO: FIBA EUROPE

Ponovo je fantastičan pod košem bio Marko Pecarski sa 34 poena i 13 skokova, Filip Petrušev ubacio je 29, a Zoran Paunović 17.

Погледај слику на Твитеру
Stefan Petrušev i Marko Pecarski izabnrani su u najbolju petorku šampionata, a centar Partizana je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača turnira.
FOTO: FIBA EUROPE

Srbija je odlično odigrala prvo poluvrijeme. Petrušev i Pecarski su dominirali na terenu, pa je srpski tim posle prvih deset minuta vodio 32:20, a nakon dva kvartala još ubjedljivije 54:41.

Tim selektora Bućana je na startu drugog poluvremena dozvolio Letoncima da se trgu i na krilioma publike vrate u duel. Prvi napad, domaćina odbijen je uspješno, vezanim poenima Marka Pecarskog.  Potom je naš tim, došao do daha i u poslednjih deset minuta se ušlo sa plus 14 za Srbiju 79:65.

Letonci su se borili koliko su mogli. Pokušavali su da se vrate u meč prišli na pet razlike 91:86, ali je tada Paunović ubacio jedno slobodno bacanje. Srbija je posle poena Trifunovića 36 sekundi pre kraja  povela 96:90 i tako odbila i poslednji napad rivala i mogla da počne da slavi zlatnu medalju.
FOTO: FIBA EUROPE

Srbija – Letonija 99:90 (32:20, 22:21, 25:24, 20:25)

SRBIJA: Lakić 2, Paunović 17, Pecarski 34, Petrušev 29, Trifunović 5, Cerovina, Ilić 9, Islamović, Kuzmanović 3, Nedeljković, Rutešić, Vasiljević.

LETONIJA: Hlebovickijs, Kuruc 14, Snipke 8, veveris 20, Zagars 26, Berkis 2, Berzins 2, Kilps 6, Nezulis, Miska 5, Štajnbergs, Viksne 7.

Oni su šampioni Evrope

Srbiju je na Evropskom prvenstvu u Letoniji predstavljalo ovih 12 igrača: Pavle Kuzmanović, Altin Islamović, Luka Cerovina, Bogdan Nedeljković, Marko Pecarski, Bogdan Rutešić, Zoran Paunović, Arijan Lakić, Toma Vasiljević, Dalibor Ilić, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

U stručnom štabu selektora Aleksandra Bućana, nalaze se pomoćni treneri Žarko Milaković i Bojan Salatić, fizioterapeut Aljoša Ljubičić, kao i tim menadžer Viktor Antić.

FOTO: FIBA EUROPE

Погледај слику на ТвитеруПогледај слику на ТвитеруПогледај слику на Твитеру

Podsjetimo, Srbija je porazom otvorila Evropsko prvenstvo, bolja je bila Litvanija (92:87), zatim je razmontirana Velika Britanija (102:71), da bi uslijedio dramatičan meč sa Crnogorcima i pobjeda nakon produžetka (97:95). Na ove dva trijumfa, nadovezala su se još tri u nokaut fazi – u osmini finala uništena je Ukrajina 121:49), zatim u neizvjesnoj završnici četvrtfinala pobijeđena Njemačka (92:86), a u polufinalu i Francuska (78:67).
FOTO: FIBA EUROPE
kurir.sport

2 komentara

  1. This looks absolutely perfect. All these tinny details are made with lot of background knowledge. I like it a lot. This was a useful post and I think it is rather easy to see from the other comments as well that this post is well written and useful

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com