Kilometarske kolone na ulazu u Crnu Goru - Volim Podgoricu

Kilometarske kolone na ulazu u Crnu Goru

Turistička sezona na hercegnovskoj rivijeri u samom je zenitu. U gradu boravi oko 39.000 registrovanih turista, što je za osam odsto više nego lani u isto vrijeme. Od ukupnog broja prijavljenih gostiju, u privatnom smještaju je 31.837, a u hotelima 6.718 gostiju.

U gradskoj Turističkoj organizaciji su zadovoljni sezonom, jer kako kažu, počela je dosta ranije, a zvaničnu statistiku o broju prijavljenih turista prate i finansijski pokazatelji, barem kada je riječ o naplati boravišne takse.

Gužve su u saobraćaju, svakodnevne su kolone automobila na magistrali, kao i svim gradskim ulicama. Svako slobodno mjesto pretvoreno je u parking, a plaže su sve punije.

S druge strane, vlasnici ugostiteljskih objekata i trgovina ističu da je zarada ovoga ljeta dosta manja nego lani, te da su pazari čak do 30 odsto niži. Nadaju se da će prilično loš jul, kada je riječ o prometu, nadomjestiti tokom ovog mjeseca. Sezonom su zadovoljni u gradskoj luci na Škveru, posebno realizacijom dva “Jaht vika”, koja su održana krajem jula i prvog avgustovskog vikenda. Prema riječima direktora Agencije za gazdovanje gradskom lukom Boža Ukropine, u nedjelju je uplovilo oko 40 plovila koji su doveli više od 450 nautičara iz Amerike, Afrike, Australije, Evrope.

Tokom vikenda, posebno u nedjelju, kilometarske kolone bile su na svim kopnenim graničnim prelazima na teritoriji Herceg Novog. I dalje su veće gužve na ulazu u Crnu Goru nego na izlazu, a kako saopštavaju iz Granične policije, tokom proteklog vikenda na graničnim prelazima Debeli brijeg i Kobila (sa Republkom Hrvatskom), na Sitnici (granica sa BiH) i pomorskom graničnom prelazu u Zelenici registrovano je 119. 855 putnika, 31.492 vozila i 50 plovila. Kako nezvanično saznajemo, duža zadržavanja su na hrvatskoj strani, a čekanja na crnogorskoj granici su u prosjeku 15 minuta, a u špicevima i do 40 minuta.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com