Marković nije Vučiću ništa obećao - Volim Podgoricu

Marković nije Vučiću ništa obećao

Iz Vlade su demantovali navode predsjednika Srbije Aleksandra Vučiča, da mu je premijer Duško Marković tokom boravka i u Beogradu 2017. obećao da će Crna Gora voditi računa o interesima Srbije pred važne i značajne datume. Premijer Duško Marković nije lani ništa obećao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, saopšteno je iz Vlade za TVCG.

Iz Vlade su kratko saopštili da premijer Marković nije u tom kontekstu ništa obećao Vučiću već da je govorio o unaprijeđenju položaja Srpske zajednice u Crnoj Gori.

Iz Vlade su demantovali navode predsjednika Srbije Aleksandra Vučiča, da mu je premijer Duško Marković tokom boravka i u Beogradu 2017. obećao da će Crna Gora voditi računa o interesima Srbije pred važne i značajne datume.

“Crna Gora i ova Vlada će biti snažno posvećena, ne samo očuvanju i unapređenju položaja srpske srpske zajednice,nego pažljivom odnosu prema onome što su glasovi ili nezadovoljstvo i primedbe koje dolaze uz srpske. zajednice. Predsedniče, želimo da o tim pitanjima razgovaramo sa vama i sa vašom Vladom. Za taj dijalog nam nisu potrebni posrednici niti političke platforme bilo bilo koje bilo koje stranke. Želim da vas uvjerim da je srpski jezik ćirilica ustavna kategorija, da iz budžeta u okviru naših mogućnosti podržavamo i podstičemo poziciju srpske zajednice, ali ako postoje problemi, a vjerujem da postoje ako postoji više prostora. Spremni smo da zajedno sa vama taj prostor širimo i da pronalazimo najbolje odgovore, jer je to u duhu našeg prijateljstva i našeg ukupnog ukupnog interesa”, jasan je bio Marković.

RTCG

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com