OTAC OGORČEN: Bave se neistinama u trenutku kad je djevojčici ostalo nedjelju do mjesec dana života - Volim Podgoricu

OTAC OGORČEN: Bave se neistinama u trenutku kad je djevojčici ostalo nedjelju do mjesec dana života

Bjelopoljac Goran Zejak kazao je da je ogorčen saopštenjem bjelopoljske Bolnice da su sve učinili oko prevoza njegove bolesne kćerke

“Bjelopoljska Bolnica nije ništa preduzela oko preuzimanja moje bolesne kćerke Snežane Zejak, sa Instituta za onkologiju u Beogradu”, kazao je on

Djevojčica je na liječenju u Kliničkom centru Srbije i Institutu operisana i liječena od decembra prošle godine, a ocu je u četvrtak rečeno da ima od nedjelju do mjesec dana života.

“Teško mi je da povjerujem da se Menadžment Bolnice u ovako teškom trenutku nečije nesreće bavi neistinama. Nije tačno da je “sanitetsko vozilo sa ljekarom i medicinskom pratnjom bilo spremno da je preuzme”, niti da je načelnici Pedijatrije dr Aida Ećo  “iz Instituta u Beogradu rečeno da ne šalju vozilo, već da će oni direktno tražiti od Kliničkog centra Crne Gore prevoz avionom do Podgorice”.

Istina je da su iz bjelopoljske Bolnice javili Institutu da je vozilo krenulo, a nakon par sati da od vozila nema ništa”, kazao je Zejak.

On tvrdi da je dr Ećo predložila načelnici radiologije Lejli Paripović da iz Instituta pošalju telegram za helikopter u KCCG, kao bi dijete bezbjedno došlo do Podgorice.

“Dakle, dr Ećo je Insitutu predložila da šalju novi telegram za helikopter u KCCG, i nije Institut mogao da odlučuje na koji način će crnogrski zdravstveni sistem preuzeti pacijenta”, kazao je Zejak.

Jedanaestogodišnju djevojčicu, kojoj više nema pomoći u liječenju, roditelji od četvrtka bezuspješno pokušavaju da prebace iz Instituta u Crnu Goru.

Iz Kliničkog centra su juče saopštili da su rezervisali prvi let za srijedu, ali Zejak tvrdi da mu se iz KCCG i dalje niko nije zvanično obratio, i da sve što zna dobija iz medija i nezvanično od medicinskog osoblja.

Zejak je kazao da  je priča sa njegovim djetetom završena i da se obratio “Vijestima” kako više niko od crnogorskih građana  ne bi poslednje sate sa svojim djetetom provodio u paklu, kroz koji on i dalje  prolazi sa suprugom Mersihom.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com