Planirali likvidacije, učestvovali u ubistvima: Radulović i ekipa ostaju u pritvoru - Volim Podgoricu

Planirali likvidacije, učestvovali u ubistvima: Radulović i ekipa ostaju u pritvoru

Apelacioni sud odbio je žalbe advokata i produžio pritvor još dva mjeseca grupi koja se tereti za planiranje više likvidacija, učešće u ubistvima, teškim ranjavanjima, iznudama i zelenašenjima.

Pritvor je produžen Ranku Raduloviću, Radošu Petrušiću, Stefanu Raduloviću (22), Luki Raduloviću (24), Ratku Martinoviću (38), Darku Vickoviću (38), Nikoli Mandiću (20), državljanima Bosne i Hercegovine Nenadu Luburi (52), Radoju Preradoviću (54), Miladinu Dedoviću. Naredbom su obuhvaćeni i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović.

Kako se navodi u odluci Apelacionog suda, Ranko Radulović je na čelu kriminalne grupe, koja je formirana radi vršenja teških krivičnih djela za koja se može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža.

On je grupu formirao radi sticanja nezakonite dobiti i moći, a djelovanje je bilo planirano i sprovođeno na duže vrijeme, u međunarodnim razmjerama, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određeni zadatak ili ulogu.

Radulovićeva uloga bila je da, kao organizator, planira izvršenje krivičnih djela, da vrbuje, pridobija pripadnike, da daje naloge i uputstva pripadnicima kriminalne organizacije za izvršenje krivičnih djela, da nabavlja sredstva za izvršenje krivičnih djela, oružje, vozila, te da finansira krivična djela.

Naredbom o sprovođenju istrage Stefan Radulović, Luka Radulović, Darko Vicković, Ratko Martinović, Nenad Lubura, Radoje Preradović i Milutin Dedović sumnjiče se da su postali članovi kriminalne organizacije, čije djelovanje je planirano i sprovođeno na duže vrijeme u međunarodnim razmjerama.

Pojašnjeno je da su uloge Luke i Stefana Radulovića bile da pružaju pomoć i podršku u izvršenju krivičnog djela kriminalne organizacije po nalogu i uputstvima organizatora, da pridobijaju druge pripadnike kriminalne organizacije, da prenose uputstva i zadatke organizatora pripadnicima grupe.

Stefan Radulović je imao zadatak i da sakriva pripadnike kriminalne organizacije i pomaže im u bjekstvu od policije. Uloga Darka Vickovića bila je da sa ostalim članovima kriminalne organizacije prati i prikuplja podatke o kretanju osoba koje su planirali da likvidiraju.

On je morao da sazna koje automobile voze, koje su njihove navike i da sve što sazna prenese ostalim članovima.

Kako je pojašnjeno u naredbi za sprovođenje istrage, Vicković je trebao da pruža logistiku ubicama i skriva članove kriminalne organizacije ako postoje podaci da ih traži policija.

Ratko Martinović, Nenad Lubura i Radoje Preradović bili su obezbjeđenje Ranku Raduloviću.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com