OPTUŽNICA PROTIV NIKŠIĆANINA: Pijan izazvao udes u kojem su teško povrijeđena dvojica maloljetnika - Volim Podgoricu

OPTUŽNICA PROTIV NIKŠIĆANINA: Pijan izazvao udes u kojem su teško povrijeđena dvojica maloljetnika

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u tom gradu protiv M.M. zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj su teško povrijeđena dvojica maloljetnika. Na teret mu je stavljeno krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.
Kako se navodi u optužnici, M.M. je 1. maja, oko 20.30, u Nikšiću, na magistralnom putu Nikšić–Plužine, u mjestu Gornje Polje, izazvao udes.
– Ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, on je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola, pri koncentraciji od 1,101 promila apsolutnog alkohola u krvi, pri čemu je doveo u opasnost živote i tijela maloljetnih M. A. (14) i J.K. (16), kao i M.D. i M.M.– piše u optužnici.

Prema navodima iz optužnice, on nije propustio putničko motorno vozilo marke „džeta“, kojim se magistralnim putem, iz pravca Nikšića u pravcu Plužina, kretao oštećeni M.D., dok su ostali povrijeđeni bili u njegovom vozilu.

Maloljetni J.K. zadobio je tešku tjelesnu povredu, kao i maloljetni M.A., u vidu preloma baze lobanje, preloma maksilarnog sinusa sa desne strane, preloma etmoidalnog sinusa sa desne strane i obostranog nagnječenja pluća sa razdernom ranom u predjelu lica sa desne strane.
M.M. zadobio laku tjelesnu povredu u vidu krvnog podliva u predjelu donje vilice, a M.D. laku tjelesnu povredu u vidu preloma nosne kosti bez pomjeranja koštanih fragmenata.

(Dan)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com