Skupština neće raspravljati o Mašuloviću i OlujI - Volim Podgoricu

Skupština neće raspravljati o Mašuloviću i OlujI

Demokratski front nije uspio da prikupi 27 potpisa za inicijativu da se održi vanredna sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj bi se raspravljalo o prisustvu pukovnika Ivana Mašulovića na obilježavanju 23. godišnjice Oluje, saznaje CdM.

Prema informacijama CdM-a, SDP se nije bavio pozivom DF-a, kao ni Demokrate i Građanski pokret URA, koji i ne učestvuju u radu parlamenta. Rok za prikupljanje potpisa bio je danas do 12 sati.

Naime, Demokratski front je juče saopštio da im nedostaju još tri potpisa opozicionih poslanika kako bi se 23. avgusta održala vanredna sjednica skupštine Crne Gore, a povodom, kako su istakli, prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore na proslavi obilježavanja etničkog čišćenja Srba iz Hrvatske u operaciji Oluja.

Poslanici DF-a, kako su saopštili, uložili su velike napore da od kolega iz opozicije dobiju tri potpisa koji nedostaju.

“Sve to kako bi pred ukupnom javnošću otvorili raspravu o jednoj od najvažnijih tema, koja određuje budući put Crne Gore-da li ćemo da budemo okupirani protektorat i kolonija, ili ćemo biti zemlja koja drži do sebe i svog dostojanstva, poštujući i oslanjajući se na vlastitu tradiciju, na isti način kako je poštuju sve demokratske zemlje. Vjerujemo da ćemo sjutra do 12 časova obradovati sve one građana Crne Gore koji očekuju da se preko ovakvog skandala i poniženja ne može preći tek onako”, kazali su juče  u Frontu.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com