Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila registrovani na 47 lokacija - Volim Podgoricu

Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila registrovani na 47 lokacija

Na ukupno 47 lokacija u Beogradu otkriveni su komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila, pokazuju posljednji podaci Instituta “Batut”. Među njima su i vrlo popularne i prometne turističke zone, ali i gusto naseljeni dijelovi grada.

U Zemunu, komarci su pronađeni na lokacijama Školsko dobro, Zemunsko groblje, Šangaj, Zemun polje, Gornji grad, Saobraćajna škola i Pregrevica.

Palilula: Padinska skela, Dunavac, Jabučki rit, Grge Andrijanovića 2, Karaburma 2, Popova bara, Viline vode, Braće Marić, Crvenka, Mali zbeg, Besni fok, Ada Huja, Preliv, Lisičji jarak i Ovča.

Surčin: Surčin NIS. Novi Beograd: KCS “Ušće”, Staro bežanijsko groblje, Ledine, Staro sajmište, Blok 45, Bežanijsko groblje i Galovica.

Voždovac: Banjička šuma, Selo Rakovica, Šumice i Stepa Stepanović.

Čukarica: Umka uz reku, Cerak, Ostružnica uz reku. Na Savskom vijencu, komaraca je bilo u Savamali, dok su u Starom gradu pronađeni u Marini Dorćol i kod Kule Nebojša.

U Rakovici, legla je bilo na Kanarevom brdu i u Miljakovcu 3, a u Lazarevcu ih je bilo u naselju Vreoci. U Grockoj su pronađena tri žarišta, i to u Ritopeku, Vinči, Leštanima i Grockoj.

1 komentar

  1. I just wanted to type a quick comment to thank you for some of the splendid items you are showing on this site. My extended internet search has finally been recognized with extremely good facts to go over with my visitors. I ‘d assert that many of us visitors are truly endowed to be in a fine network with many marvellous people with interesting hints. I feel rather privileged to have seen your entire website page and look forward to so many more pleasurable moments reading here. Thanks a lot again for a lot of things.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com