Mandić izbjegao susret sa Vučićem - Volim Podgoricu

Mandić izbjegao susret sa Vučićem

Lider Demokratskog fronta i Nove srpske demokratije Andrija Mandić izbjegao je nedjeljni susret sa Aleksandrom Vučićem, što je izazvalo nezadovoljstvo u kabinetu predsjednika susjedne države i pokazalo da ova partija nije više u tako dobrim odnosima sa prvim čovjekom Srbije, pišu Dnevne novine.

Iz Nove srpske demokratije su, u nedjelju 5. avgusta, saopštili nekim medijima da na sastanku u Beogradu neće biti lidera Fronta Andrije Mandića, zbog problema sa ličnim dokumentima.

Mandiću i predsjedniku Demokratske narodne partije Milanu Kneževiću ukinuta je mjera oduzimanja pasoša. Po predlogu Specijalnog tužilaštva, sud je liderima DFa odredio mjeru nadzora kojom je predviđeno obavezno povremeno javljanje Upravi policije.

To, naravno, nije bilo prepreka da se na sastanku u Beogradu pojavi Knežević, ali je izazvalo nedoumice u crnogorskoj političkoj javnosti jer su i Mandić i Knežević imali isti problem sa dokumentima, a samo lider NOVE zbog toga nije otputovao u Srbiju. Zašto je izbjegao susret sa srpskim predsjednika Dnevne novine nijesu uspjele da saznaju.

Da Andrija Mandić problema sa dokumentima, u stvari, nema, pokazalo se samo dan kasnije. On je u utorak 7. avgusta prisustvovao u Gacku, u Bosni i Hercegovini, manifestaciji “Dani Gatačke brigade” kada je otkriven spomenik palim srpskim borcima. U ovom slučaju, iako se radi o prelasku granice, jer je manifestacija održavana u drugoj državi, nije bilo problema sa dokumentima.

U Gacku se obilježava 7. avgust kao “Dan Gatačke brigade”, dan kada je ta brigada prije 26 godina imala svoj prvi ratni zadatak na području Hercegovine. U ponedjeljak je otkriveno spomen obilježje sa spomen pločom na kojoj su imena 153 borca koji su poginuli u ratu od 1991. do 1995. godine.

Na proslavi u Gacku Andrija Mandić je bio u društvu bivšeg predsjednika Crne Gore, Vlade SRJ i Socijalističke narodne partije Momira Bulatovića, koji je govorio na ovom skupu.

Andrija Mandić se posljednji put sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sastao u maju prošle godine nakon srpskih predsjedničkih izbora.

Dnevne novine

1 komentar

  1. Hi there, I discovered your website by way of Google even as looking for a related subject, your site got here up, it appears great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com