Milačić krenuo na put izvinjenja u Knin - Volim Podgoricu

Milačić krenuo na put izvinjenja u Knin

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, i generalni sekretar Vladislav Dajković, boraviće u dvodnevnoj posjeti Kninu, gdje će se sastati sa predstavnicima srpskog naroda, ali i više srpskih porodica.

Cilj putovanja, navode iz partije, jeste upućivanje simboličnog izvinjenja bratskom srpskom narodu u Hrvatskoj, ali i uopšte srpskom narodu, “povodom nečuvenog prisustva predstavnika VCG na proslavi ”Oluje””.

“Sigurni smo da će naše simbolično izvinjenje biti zapravo glas većinske Crne Gore. Prava Crna Gora poštuje državu Hrvatsku, njen Ustav i zakone, te se ni u kom smislu neće miješati u njihovu unutrašnju politiku, već ovim putovanjem ispunjavamo isključivo moralnu obavezu prema tamošnjem srpskom življu, ali i svim Srbima koje je ovaj skandalozni čin zvanične Crne Gore uvrijedio”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da prisustvo vojnog atašea Crne Gore proslavi Oluje nije samo anti-srpski čin, već i “duboko anti-crnogorski, pa i anticivilizacijski”.

“Prisustvo proslavi, osim što je narušilo odnose sa zvaničnom Srbijom, predstavlja neprijateljski akt i prst u oko svim srpskim žrtvama te vojne akcije, ili, bolje rečeno – pogroma. Treba istaći činjenicu da je ne mali broj žrtava – izbjeglica, utočište tada našao upravo u Crnoj Gori, što proizvodi zaključak da je crnogorska vlast, po ko zna koji put, ponizila i sopstvene građane.  Zbog svega navedenog, Prava Crna Gora smatra da je osim oštrih osuda koje su stizale od strane opozicionih i drugih adresa, potrebno otići korak dalje i konkretno djelovati”, zaključuje se.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com