Na Jadranskoj magistrali kilometarske kolone i zastoji u špicu sezone - Volim Podgoricu

Na Jadranskoj magistrali kilometarske kolone i zastoji u špicu sezone

Kolone i zastoji na kružnom toku u Tivtu i Jadranskoj magistrali, svakodnevna su pojava. Saobraćajni čepovi koji se stvaraju preko dana, ali i u večernjim satima, najveći su problem za one koji često cirkulišu ovom trasom.

“Katastrofa, nije regulisano, redovi, nije dobro.”, “Nije loše kako može bit. Bolji putevi mogu da se naprave, zaobilaznica.”, “Jako je loše organizovano, molimo, molim Vas Vijesti i apelujemo da se nešto riješi.”, “Jako loše, ovaj kružni tok pravi veliku gužvu  jer iz pravca trajekta dolazi ogroman broj auta i pravca Kotora malo. Oni imaju pravo uključenja pa guše ove sa trajekta. Tu bi se trebalo poradit  da se nešto napravi”, neki su od komentara izrevoltiranih vozača.

Osim što narušava kvalitet života samih građana, haotično stanje u saobraćaju ostavlja loš utisak na turiste,  ističe novinar iz Tivta, Siniša Luković.

“Problem je taj što je put između Tivta, Kotora i Budve najopterećeniji. Država uloži novac da napravi komad autoputa od nigdje do ništa”, kazao je on.

Za regulisanje saobraćajne infrastrukture, lokalne i državne vlasti trebalo bi hitno da reaguju, ukazuje Luković.

“Činjenica je da je lokalni DPS kad je došao obećao da će bulevar napraviti. Pravdaju se nedostatkom novca i komplikovanim tenderskim procedurama”, ocjenjuje Luković

Iz tivatske opštine navode da će u septembru biti raspisani tenderi za izgradnju dva kružna toka, jedan pri ulasku u Tivat, u dijelu Gradiošnice a drugi u pojasu stare zgrade opštine.

“Opština Tivat je u svom kapitalnom budžetu predvidjela izgradnju dva kružna toka, to je formalno pravno početak izgradnje bulevara. Projekat koji je gotov 2010. godine.  Sada smo u fazi izuzimanje zemljišta, eksproprijacije, na pojedinim segmentima  kružnih tokova”, poručuje V.D. predsjednika Opštine Tivat, Siniša Kusovac.

Kako ističu iz kabineta predsjednika Tivta, ukoliko međunarodni tenderi budu raspisani kada je planirano, izabrani izvođač, započeće radove krajem  2018. godine.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com